Tilaa Tarinatädin uutiskirje

Iltasatuhetki

 KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

”Hampaat on pesty, värityskynät ovat valmiina! ”Äitii, mennään nukkuu jo!” Äiti tulee peittelemään minut ja samalla istahtaa vierelleni sänkyyn. Millainenkohan tarina tänään kerrotaan joulukalenterista iltasaduksi?

Aamulla kurkkasin, mikä tämän päivän luukku on, mutta kun äidillä oli sellainen työvuoro, ettei ehditty yhdessä katsoa aiemmin, niin säästettiin kuvan värittäminen iltaan. On kiva värittää yhdessä.

Tarina minulla kyllä on jo valmiina ja tällä kertaa minä kerronkin äidille iltasadun! Se on kiva pikkutarina tonttutytöstä, joka sai viestin kaveriltaan ja tuli kurkkaamaan nurkan takaa. Tontuilla on vähän taipumus kurkkia ensin salaa ennen kuin tulevat luokse, vaikka ystäviä jo ovatkin. Tonttutytön kaveri on rakentamassa lumiukkoa.

Kuva oli pian väritetty, mutta oli ihanaa, kun äiti innostui kyselemään minulta lisää tontuista. Sain kertoa hänelle monta kivaa pikkuista salaisuutta. Jostain tupsahti tarinaan mukaan sekin, kun minua oli tänään tönitty koulussa ja oli ihanaa saada äidiltä iso halaus. Me selvitetään tilanne huomenna opettajan kanssa. Äiti oli aika huolissaan. Mutta minua ei enää huolestuttanut. Uni tuli nopeasti ja maistui makealta!”

Tarinankerronnan ja värittämisen luomassa yhteisessä hetkessä on taikaa – Siitä aukeaa portti aidolle kohtaamiselle.

Joulukalenteria saa Tarinatädin Holvi-kaupasta marras- ja joulukuun ajan.

:: Tarina on ihan kuvitteellinen Tarinatädin tunnelmallista omaa pohdintaa – Mutta aitoja kohtaamisen hetkiä tupsahtelee tosiaan yllättävistä hetkistä, yhteisen rauhoittumisen avulla niille on helppo luoda tilaa. ::

 

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *