Luonteenvahvuudet eläintarinoin – 1

 

Tässä juttusarjassa esitellään eläinaiheisen piirroksin ja tarinoin erilaisia luonteenvahvuuksia, joita meistä jokaisesta löytyy. Luonteenvahvuutensa tuntemalla voi kimurantimmatkin tilanteet ratketa helpommin – Valjasta vahvuutesi käyttöön vaan

UTELIAISUUS

Tämä utelias pikkupossu ei jätä yhtäkään kiveä kääntämättä, se tutkii kunnes on tyytyväinen. Ja voi pojat, se tykkää vaihtoehdoista – Niitä voisi kokeilla kaikkia! Utelias possu osaa myös kysyä kysymyksiä ja kujeilevien silmien tuikkiessa vastauksiakin löytyy vaikka millä mitalla!

Oletko sinä utelias?

LUOVUUS

Luovuudella ei ole rajoja, kun Feenikslintu maalaa siipipukuaan jälleen kerran. MIltäköhän se tällä kertaa näyttää? Oranssinhehkuinen vai syvän tähtitaivaan sininen? Feeniksiä ohjaa mielikuvitus ja se saa sen uudistumaan yhä uudelleen ja uudelleen, sillä mielikuvitus on ääretön ja sen syvyyksistä kumpuaa aina uutta kuin kirkkaasta lähteestä herkullista raikasta vettä.

Loihditko sinä luovasti oman maailmasi?

OPPIMISEN ILO

”Miten, miten, miten tämä voi olla näin?” Miettii pöllö ihmeissään.. Hän hakee teoksen toisensa jälkeen ja syventää ymmärrystään. Onneksi pöllöt valvovat öisin, sillä yön tunteina on ihanan rauhallista lueskella!

Oletko sinä kyltymätön selvittämään mistä kaikki johtuu?

ARVIOINTIKYKY

Tämä liito-oravaystävämme ei koskaan lätsähdä lumihankeen kesken liidon, koska se arvioi kaikki liitoon vaikuttavat tekijät ennalta. Se ei vain ponnahda oksalta vaan keskittyy suoritukseen huomioiden myös ystäviensä ja tuttaviensa (ja jos liito-oravilla on tieteellistä näyttöä, myös tutkitusti) hyväksi havaitut liitämiseen vaikuttavat seikat. Liitäminen on sille vaivatonta, sillä sen loistava arviointikyky on uskomaton!

Tykkäätkö sinäkin ottaa huomioon kaikki näkökulmat ja arvioida tilanteita niiden perusteella?

NÄKÖKULMANOTTOKYKY

Kotka lentää korkealla ja näkee monenlaista tarkoilla silmillään. Siksipä ystävät tulevatkin kysymään siltä neuvoa – Se tuo aina uusia oivalluksia esiin ja yhtäkkiä kaikki tuntuu selkeämmältä!

Onko sinulla taipumusta laajentaa näkökulmaasi ja antaa hyviä neuvoja?

ROHKEUS

Siinäpä vasta oli jääkarhu! Aina puolustamassa heikompia ja pienempiä, piti niitä upeita puheita isoillekin yleisöille, eikä vain kerran vaan usein. Olipa onni että sain tuntea tuon jääkarhun, sillä sen esimerkki kannusti minuakin olemaan rohkeampi.

Kylvätkö sinä rohkeuden siemeniä ympärillesi?

Opi lentämään

”Kun löytää vahvuutensa ja alkaa käyttämään niitä, on kuin oppisi lentämään!” kertoo elefantti omista kokemuksistaan. Kaikki työt ja tehtävät sujuvat helpommin, kun ottaa omat vahvuutensa mukaan ja jopa valitsee työtehtävänsä siten, että voi toteuttaa niitä mahdollisimman paljon.
”Vahvuudet edellä,” elefantti jatkaa.
Luonteenvahvuudet ovat kiinnostaneet minua jo pitkään opiskeltuani elämäntaidonvalmentajaksi ja master coachiksi joitain vuosia sitten. Omien vahvuuksien ymmärtämisellä oppii itsestään valtavasti uutta ihanan positiivisella tavalla ja ennen kaikkea voi valjastaa niitä käyttöönsä kiperissä tilanteissa ja nauttia, kun asiat alkavat sujumaan.

Inspiraationa

Huomaa hyvä! -Toimintakortit (Lotta Uusitalo-Malmivaara ja Kaisa Vuorinen)
viacharacter.org sekä voimaeläimistä kertovia nettisivuja (useita…)
Useita erilaisia voimaeläinaiheisia nettisivuja niin suomeksi kuin englanniksikin.

Lue myös muut osat:

1 – 234