Luonteenvahvuudet eläintarinoin – 2

 

Tässä juttusarjassa esitellään eläinaiheisen piirroksin ja tarinoin erilaisia luonteenvahvuuksia, joita meistä jokaisesta löytyy. Luonteenvahvuutensa tuntemalla voi kimurantimmatkin tilanteet ratketa helpommin – Valjasta vahvuutesi käyttöön vaan!

REHELLISYYS

Ah, miten rentouttavaa on nähdä peilissä itsensä juuri sellaisena kuin on, ihanana kokonaisuutena! Virtahepo kuuntelee sisintään – se ei haluaisi olla kukaan muu. Ollessaan itselleen ja muille rehellinen sen on helpompi tallustella omaa polkuaan, juuri sellaista kuin se haaveilee.

Onko rehellisyys sinulle vaivatonta ja luonnollista?

INNOSTUS

Hyväntuulinen pikku-fretti heittäytyy kohti uusia haasteita sillä ne ovat sille suuri inspiraation lähde! Se saa eläimet (ja ihmiset) ympärillään aina hymyilemään ja sen innostus tarttuu helposti.

Pursutko sinä elämäniloa ja intoa uuteen päivään?

SINNIKKYYS

Lisko juoksee sinnikkäästi kohti tavoitteitaan, vaikka veden päällä jos tarvitsee, eikä kuuma aavikon hiekkakaan haittaa sen kulkua. Liskoja on ollut olemassa jo aikojen alusta asti ja se tietää, että selviää mistä tahansa mullistuksesta ja haasteesta, kunhan vaan ottaa askelen toisensa jälkeen eteenpäin. Aina eteenpäin.

Etenetkö sinä sitkeästi kohti tavoitteita, jotka koet merkityksellisiksi?

SISUKKUUS

Kun kaikki ruoho on syöty eikä toivoa enää ole, on härän viimeinen mahdollisuus vain puskea läpi. Se tietää, että toisella puolella vahvaa muuria saattaa olla jotain parempaa ja se on valmis jatkamaan ja jatkamaan, kunnes muuri murtuu. Sinnikkyydestä ei enää puhuta, sen aika on jo ohi, nyt tarvitaan enään sisua.

Sinustakin löytyy puhtia puskea kohti parempaa, vaikka este vaikuttaisi valtavalta.

Onko sisu toiminnassasi vahvana esillä?

YSTÄVÄLLISYYS

Ystävällinen ystävä lammas huomaa, kun pikkulampaalla on paha mieli ja lohduttaa sitä. Se tykkää ilahduttaa toisia ystävällisillä sanoilla ja teoilla. Sen mielestä mikään ei ole mukavampaa kuin kohdata uusia lampaita, koska niille kaikille voi antaa ihanan kukkasen (eli toteuttaa ystävällisen aikomuksen)!

Kukittavatko ystävälliset teot sinun elämänpolkuasi?

RAKKAUS

Tässä joutsenparvessa on kaikkien hyvä olla. Rakkaus lämmittää pikkuisten sydämiä ja heijastuu takaisin parven täysikasvuisiin. Kokiessaan vahvaa yhteyttä toisiinsa voi jokainen olla huoletta oma itsensä, auttaa muita ja olla uteliaita sekä innostua tutkimaan maailmaa rohkeasti. Rakkaus kannattelee!

Johtaako rakkaus sinun tekojasi?

OLE OMA ITSESI

Iloinen pikku nokkaeläin tuntee tasan tarkkaan vahvuutensa ja sen kuka tai mikä se on – Ja katso miten rento ja onnellinen se onkaan!

Inspiraationa

Huomaa hyvä! -Toimintakortit (Lotta Uusitalo-Malmivaara ja Kaisa Vuorinen)
viacharacter.org sekä voimaeläimistä kertovia nettisivuja (useita…)

Lue myös muut osat:

1 – 2 – 34