Luonteenvahvuudet eläintarinoin – 3

 

Tässä juttusarjassa esitellään eläinaiheisen piirroksin ja tarinoin erilaisia luonteenvahvuuksia, joita meistä jokaisesta löytyy. Luonteenvahvuutensa tuntemalla voi kimurantimmatkin tilanteet ratketa helpommin – Valjasta vahvuutesi käyttöön vaan!

SOSIAALINEN ÄLYKKYYS

Nelisormimangustilapsi nousee ensi kertaa seisomaan. Se kuuntelee ja tarkkailee laumaa korvat höröllä. Isona se haluaa olla ihan niinkuin setänsä, joka saa kaikki viihtymään. Setä nauratuttaa ja ja innostaa, mutta osaa myös lohduttaa ja olla vaan, hiljaa läsnä. PIkku-mangusti oppii vauhdilla!

Onko muiden ihmisten parissa oleminen sinulle helppoa?

MYÖTÄTUNTO

Pikku-Bambilla ei ole tänään sujunut päivä oikein hyvin, mutta onneksi hänen myötätuntoinen veljensä on paikalla. Bambi-veli on hiljaa läsnä ja lohduttaa. Se tuntuu pikku-Bambista hyvältä, kun veli ei ehdottele parannusehdotuksia tai tarjoa turhuuksia. Se tietää, että mitään ei tarvitse korjata, koska mitään ei pohjimmiltaan ole rikki, juuri nyt tarvitaan vain rakkautta ja tukea.

Asetutko sinä helposti toisen asemaan, kun autat häntä?

REILUUS

Siiliperheen poikaset ovat tyytyväisiä, koska heidän äitinsä on eri reilu. Äiti huolehtii, että kumpikin saa huomiota, hellyyttä ja  vadelmia. Mutta äiti osaa huolehtia ettei itsekään jää ilman. Välillä poikasista tuntuu, että heidän äidillään on jokin erikoinen kyky tietää, miltä heistä tuntuu ja mitä heillä on meneillään. Reiluus tarkoitta sitäkin, että osaa asettua toisen asemaan.

Huolehditko sinä, että kukaan ei jää ilman, vaan kaikki saavat osansa?

JOHTAJUUS

Leijonaisä luottaa omaan johtajuuteensa ja johdattelee pentuaan kohti tulevaisuutta. Siitä on tulossa lauman suuri päällikkö! Isä leijona on loistava esikuva, sillä se on johtajana oikeudenmukainen, lempeä ja tuntee laumansa hyvin. Sen johtamana lauma kukoistaa ja nauttii olostaan. Kaikilla on turvallinen olo, massut täynnä ja mukavaa.

Seuraavatko muut sinun toimintaasi ja nauttivat sinulta mallin saamisesta?

RYHMÄTYÖTAIDOT

Majava on hyvin onnellinen, kun se voi puuhailla yhdessä kaveriensa kanssa. Vaatiihan toki tukin kantaminenkin jo useamman majavan panoksen ja on itsestään selvää, että metsään lähdetään porukalla, mutta ilman seuraa se ei oikein viihdy. Majava on hyvä ystävä, koska se on taitava kannustamaan muita. Se on juuri oikealla tavalla kiinnostunut heistä ja tuntee heidän vahvuutensa hyvin. Yhdessä olemme enemmän on sen motto!

Onko sinun elämäsi parempaa muiden seurassa?

VAATIMATTOMUUS

Salaperäinen hiiri ei kerro kuka se on, kun se kiertää julkisia paikkoja jättämässä hyväntuulisia lappusia ja kannustavia kirjeitä muille luettavaksi. Se ei koskaan allekirjoita kirjeitä, raapustaa vaan pienen sydämen kirjeen ylänurkkaan ja kihertää onnellisena tietäessään levittävänsä hyvää tunnelmaa ympärilleen. Eikä kukaan koskaan saa tietää sen todellista identiteettiä.

Onko sinulla tapana tehdä hyviä tekoja salaa toisten selän takana?

ANTEEKSIANTAVUUS

Anteeksiantaminen tuntuu näistä kenguruista hyvältä ikävän tapauksen jälkeen. Onneksi toiselle niistä anteeksiantaminen on vahvuutena ja se kannusta ystäväänsäkin mukaan sopimaan mielummin ennemmin kuin myöhemmin. Näin ne päästävät irti tapahtuneesta ja jatkavat ystävinä kohti uusia seikkailuja!

Etsitkö sinä aina ensimmäisenä sovintoa?

SEURAA JÄLKIÄSI

Susi haluaa ottaa selvää omista vahvuuksistaan, joten se seuraa jälkiään takaisin pitkälle lapsuuteensa. Sieltä se nuuskii esiin onnistumisen elämyksiä ja kokemuksia, joissa se tunsi menestyvänsä hienosti. Se tutkii näitä tapauksia tarkemmin ja huomaa, että niistä löytyy monia yhdistäviä tekijöitä! Sellaisia, jotka voi kuvailla luonteenvahvuuksina. Eräät luonteenvahvuudet nousivat esiin toisten ohi ja nyt susi tietää, että jatkossa se voi valjastaa nämä vahvuudet käyttöönsä aina uusia haasteita kohdatessaan.

Millaisia vahvuuksia sinä olet käyttänyt menneisyydessäsi?

Inspiraationa

Huomaa hyvä! -Toimintakortit (Lotta Uusitalo-Malmivaara ja Kaisa Vuorinen)
viacharacter.org sekä voimaeläimistä kertovia nettisivuja (useita…)

Lue myös muut osat:

12 – 3 – 4