Luonteenvahvuudet eläintarinoin – 4

 

Tässä juttusarjassa esitellään eläinaiheisen piirroksin ja tarinoin erilaisia luonteenvahvuuksia, joita meistä jokaisesta löytyy. Luonteenvahvuutensa tuntemalla voi kimurantimmatkin tilanteet ratketa helpommin – Valjasta vahvuutesi käyttöön vaan!

HARKITSEVAISUUS

Pikku-Koalalla on suuri päätös edessään. Se on harkitsevainen, joten se rakastaa laatia listoja, joihin se kirjaa hyvät ja huonot puolet päätöksestä. Jos päätän näin, mitä hyvää siitä seuraa? Kumpi puoli painaa enemmän, sen koala tietää asiaa tarpeeksi harkittuaan! Ja sitä varten se ehkä nukkuu vielä yönkin yli, mitä sitä kiirehtimään.

Helpottaako sinun oloasi, jos saat aikaa harkita asioita kunnolla?

ITSESÄÄTELY

Ah, miten kirahvi onkaan edennyt kohti tavoitteitaan sortumatta houkutuksiin. Se on vuosien saatossa saanut aina vaan pidemmän kaulan, jotta ylettäisi juuri sen puun lehtiin, joita haluaa syödä. Tietoisku: sen kielikin voi olla lähes puolimetrinen! Sille on helppoa tietää, mikä on tärkeintä juuri nyt, joten aika paljon turhaa hömpötystä karsiutuu sen elämästä pois. Aika leppoisaa!

Onko sinulle helppoa pysyä aikataulussa ja suunnitelmissasi?

KAUNEUDEN JA ERINOMAISUUDEN ARVOSTUS

Lavastajalintu-uros on vihdoin valmis! Se kutsui neidin visiitille, koska halusi tämän näkevän, miten kauniisti se on asetellut esille värikkäät ja erikoiset kukat, kivet, sienenpalat ja muut koristeet, joita se on kerännyt kauan ja hartaasti. Sen mestarillinen kyky havaita kauneutta auttoi sitä löytämään juuri oikeat esineet tähän huikeaan näyttelyyn. Vaikka esine itsessään on pieni ja mitättömän näköinen, on linnun tavassa asettaa se esille lumousta: Sen kauneus yhtäkkiä loistaa esiin!

Haltioidutko sinä niin pienten kuin isojenkin asioiden kauneudesta?

KIITOLLISUUS

Vaikka äitilehmä ja vasikka ovat tyytyväisen onnellisia eloonsa ja oloonsa muulloinkin, niin keväällä kun ne pääsevät pitkän ja pimeän talven jälkeen jälleen vihreille laitumille, niiden sydämet täyttyvät ja läikkyvät yli kiitollisuudesta. Vasikka ei ennen ole nähnytkään nurmea! Maailma on sen mielestä ihmeellinen!

Nautitko sinä elämän pienistäkin iloista?

TOIVEIKKUUS

Kurre on oikein pirskahtelee iloisuutta ja toiveikkuutta laatiessaan syksyisin ruokavarastojaan. Se tietää, ettei aina muista, minne se sienensä kätki, mutta se luottaa, että löytää aina syötävää. Kätkeehän moni muukin orava syötävää oksille kuivumaan samassa metsässä. Vastoinkäymisiä ei orava tunne, on vain oppitunteja ja itse asiassa hauskoja tarinoita jälkipolville.. Sekin kerta, kun näätä lipsahti liukkaalta oksalta alas juuri sopivasti sitä jahdatessaan. Sitä tarinaa Kurre hekottelee edelleen kertoessaan sen tutuilleen.

Suhtaudutko sinäkin tulevaisuuteen myönteisesti?

HUUMORINTAJU

Kojoottiveljesten naurulla ei ole rajaa, kun ne tajusivat yhden hassun pienen vähän mönkään menneen jutun. Ne ovat todella taitavia nauramaan omille kömmähdyksilleen ja vääntämään vitsiä asiasta kuin asiasta. Yhdessä nauraminen kruunaa päivän kuin päivän, eikä kukaan pysty olemaan hymyilemättä niiden seurassa, ilo vain tarttuu niin helposti, kun nämä kojootit ovat kyseessä.

Nauratko sinä helposti kommelluksille?

HENGELLISYYS

Korppi nauttii yön hiljaisuudessa nuotiolla istumisesta. Se katselee liekkien tanssia ja välillä suuntaa katseensa tähtiin, jotka tuikkivat myös sen silmissä tehden sen katseesta syvän ja viisaan. Aina välillä, kun merkit ovat oikeat, nostaa se esiin liekkien keskeltä savupatsaan, muotoilee sen korpiksi ja lähettää sen lentoon. Sen nilkkaan se sitoo viestin niin sen esiäideille kuin tulevillekin sukupolville. Se kokee olevansa osa suurempaa tapahtumien jatkumoa, merkityksellisten kokemusten ketjua.

Tuntuuko sinusta kuin olisit osa suurempaa suunnitelmaa?

VAHVUUKSISSA ON MISTÄ VALITA

Leijona kutsui kaikki mukaan ”Hei, nyt mennään ja vauhdilla!” Fretti innokkaana hyppäsi kyytiin heti ensimmäisenä ja majava piti huolen, että kaikki pääsee mukaan, kun näytti siltä, että salaperäinen hiiri meinasi jäädä kyydistä.

”Yhdessä olemme enemmän!” majava muistutti.

Pöllöäkin tämä reissu kiinnosti, vaikka sen oli vähän vaikea pysyä hereillä. Onneksi raikas keli auttoi asiaa. Muutkin linnut lensivät ja liito-orava liiteli vierellä. Se tosin laskeskeli, että aina tietyin väliajoin sen piti laskeutua pallolle ja kerätä vauhtia uuteen liitoon. Täsmällistä!

Meissä kaikissa on kaikki 26 vahvuutta mukanamme. Voimme valjastaa vahvimmat arjen apureiksi ja haasteita kohdatessamme on hyvä tietää, miten harvemmin käyttämiämme vahvuuksia voi ottaa kyytiin.

 

Majavameinigillä vaan, niin kaikki pysyy mukana!

Kuvassa on satunnaisesti poimittuna osa jo piirtämistäni vahvuuksista mukana. Muistatko mitkä eläimet kuvastivat mitäkin vahvuutta?

Löysitkö sinä omat vahvuutesi?

Mikä on voimaeläimesi ja millä tavalla se heijastaa omaa vahvuuttasi?

Inspiraationa

Huomaa hyvä! -Toimintakortit (Lotta Uusitalo-Malmivaara ja Kaisa Vuorinen)
viacharacter.org sekä voimaeläimistä kertovia nettisivuja (useita…)

Lue myös muut osat:

123 – 4