Tilaa Tarinatädin uutiskirje

Kun äiti on utelias…

 KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

”Ilta hämärtää, ikkunoihin syttyy valoja. Otan värityskynäni esille ja vien ne keittiön pöydälle. Äiti tekee ruokaa. Tutkin joulukalenteria edessäni ja katson kuvasta, minkä numeron väritin viimeksi. Nyt valitsen siitä seuraavan. Äiti hyräilee hiljaa itsekseen ja laittaa jotain uuniin.

Valitsen punaisen kynän ja väritän ensin tonttulakin. Mietin, kukahan sieltä tonttulakin alta kurkkaa, mikä tämän tontun nimi onkaan? Kysyn äidiltä, mutta hän ei juuri nyt pysy kärryillä, niin keskittynyt hän on ruuanlaittoon. En oikeastaan tarvinnut apua, koska nimi ponnahti jo mieleeni sitä kysyessä. Tervehdin tonttua ja jatkan sen nutun värittämistä. Mietin, mitä se puuhaa seuraavaksi.. Mistäköhän se on tulossa?

Värittäminen ei vie kauan, joten väritän myös vähän taustaa. Nyt äiti kuivaa käsiään ja tulee luokseni.

”Mitäs sinä olet tänään värittänyt?” hän kysyy ja katsoo uteliaana joulukalenteriani. Kerron äidille tarinan, jonka juuri kuulin tontulta. Se oli niin hauska, että äitiäkin naurattaa!

Ihana ruuantuoksu alkaa vallata keittiötä, mutta vielä kysyn äidiltä, miten hän ajattelee, että tarina voisi jatkua. Äiti vastaa arvoituksellisesti, että odotetaanpa huomiseen.. Minua hymyilyttää, koska tonttujen tarinat ovat aina olleet tosi mukavia yllätyksiä.”

Uteliaisuus ja kiinnostus ovat kutkuttavia kokemuksia – Niistä syntyy nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemus!

Joulukalenteria saa Tarinatädin Holvi-kaupasta marras- ja joulukuun ajan.

:: Tarina on ihan kuvitteellinen Tarinatädin tunnelmallista omaa pohdintaa – Millainenkohan tarina teille syntyy joulukalenterin värittämisestä? ::

 

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *