Tuomet tuoksuvat, koko metsä on herännyt kesään!

Nämä muutamat uskomattoman helteiset päivät herättivät koko metsän kesään!

Tuomen ihana tuoksu tuntuu huumaavalta siellä täällä rehevässä lähimetsässämme. Kielot ovat levittäneet lehtensä esiin, koivuissa on vielä kevään vihreyttä ennen kuin se muuttuu kesän tummemmaksi vihreäksi. Linnut ovat jo hiljenneet haudontapuuhiin ja poikasten hoitamiseen.

 Näen paljon perhosia: kaaliperhosia ja neitoperhosia lähinnä. SItruunaperhonen antoi odotuttaa pitkään ennen kuin näyttäytyi, mutta vihdoin tänään sekin lepatteli ohitseni ja pääsen siis värittämään sen kevätseurantavärityskuvaan leikkimään kissan kanssa.

Tuomenkukkia kuvatessani huomasin kamerani näytöllä pikkuisen pisteen ja aivan! Siellähän piileksi eräs täplikäs ystävämme! Hieman tarkemmin katseltuna löytyi samasta puusta useampiakin leppäkerttuja. Leppäkerttutarina on värityskuvassa mielenkiintoinen, sillä siinä ne taitavat ottaa leskenlehdistä väriä täpliinsä, jotka haluavat värjätä uudenlaisiksi. Mistähän muualta ne voisivat napata värejä itseensä? Tuleekohan niistä ihan sateenkaarenkirjavia?

Vertaapa viikon takaiseen kuvaan samasta paikasta ja ei tässä voi kuin hämmästellä, miten vauhdilla kaikki onkaan kasvanut!

 

Parhaimmalta keväässä maistuu mielestäni kuusenkerkät ja nekin onnistuivat kypsymään viikonlopun aikana, upeita C-vitamiinipommeja – kannattaa maistaa!

 

Kielonkukkia ihastellessa ei voi muuta sanoa kuin että pääskyset enää puuttuvat ja kesä on täällä!

 

Miten teidän paikkakunnallanne on kevät edennyt?

Kevätseurantavärityskuvan löydät kevään ajan tästä linkistä itsellesi väritettäväksi.