Väritysvinkit – Väritä ajatustenvirtaa selkeämmäksi

Värittäminen toimii ihanana meditaationa aikuiselle ja lapsen kanssa yhdessä värittämällä voi luoda kauniin hiljaisen hetken, josta pulpahtelee tärkeitä ajatuksia pintaan ja käynnistyy arvokkaita keskusteluja. Värittämällä voi myös tehostaa uuden oppimista.
Olen itse tykännyt värittää jo usean vuoden ajan omia ajatuksiani selkeämmäksi.
Kaikki taisi alkaa jo viidennellä luokalla ollessani, kun oivalsin, että opin parhaiten piirtämällä. Sen jälkeen on intohimoni piirtämiseen ja piirtämällä oppimiseen syventynyt ja värittämisen voima myös kirkastunut.
Tällaista oppimista kutsutaan taktiiliseksi oppimiseksi, jossa käsien kautta jää asiat paremmin mieleen. Ja visuaaliseksi oppimiseksi, kun ne painuvat mieleen katsoessani kuvaa tarkemmin. Värittäminen antaa kuvan mieleenpainamiseen hyvän mahdollisuuden!
Ja näin olen värittänyt jälleen ajatuksiani selkeämmiksi ja oppinut uutta! Hyödynnätkö sinä opetuksessasi värittämistä niiden lasten kanssa, jotka tarvitsevat käsilleen tekemistä oppiakseen paremmin? Entä visuaalisesti oppivien lasten kanssa?

Tarinatädin värityskuvien avulla voit tehostaa lapsen oppimista.

Ota yhteyttä ja kerro, mikä aihe teidän luokallenne olisi hyvä opettaa värityskuvan avulla!


Kevätseurantakuva tulossa!

Osallistu värityskuvan tekemiseen helmikuun lopussa julkaistavassa uutiskirjeessä.

Tilaa uutiskirje ja vastaa kyselyyn, niin voit saada oman hahmosi mukaan kevätseurantakuvaan, jonka Tarinatäti piirtää kyselyn vastauksien pohjalta.

Värityskuva julkaistaan maaliskuun lopussa.