Ison talon joulu – 21. Luukku

Kirjoittanut ja kuvittanut Elina Puohiniemi

Pikkupöllö on pyrähtänyt tarkkailemaan hassuttelijatontun touhuja matkallaan isoveljensä luokse Jussi-pojan kotiin. Osuukohan hattu paikalleen lumiukon päähän, mitä luulet!?

Jos hatulle uhkaa käydä köpelösti, ei hätää, pikkupöllö osaa nimittäin tehdä aika metkan tempun. Se tepsuttelee aivan katon reunalle, levittää siipensä, röyhistää rintaansa ja heittäytyy tuulenpyörteen kannateltavaksi. Niinä hetkinä, kun se sen tekee, katsoo tonttu vierestä ihailevasti. Hän on aina haaveillut lentämisestä. Pikkupöllö liitää vauhdikkaasti alaspäin, koukkaa kiinni hatusta ja sulavasti laskee sen lumiukon päähän. Siis siinä tapauksessa, että sen apua tarvitaan.

Tonttu saattaa muuten myös päästä lentämään ja ihan muutaman päivän päästä, koska Joulupukki tarvitsee aina matkaan mukaan pikkutonttuja, jotka auttavat kirkkailla silmillään osoitelappujen lukemisessa. Hassuttelijatonttu on harjoitellut ahkerasti lukemista koko vuoden ja on melko varma siitä, että hänet saatetaan tänä vuonna valita.

Mutta malttaako se pidättäytyä hassuttelemasta Pukin kyydissä… Vai onkohan sellainen seura juurikin mieluisaa, kun on kyse pitkästä matkasta?

Kerro kommenteissa oma tarinasi tästä luukusta!

Tilaa jouluinen uutiskirje

Saat Joulumuorin joulukoulu -joulukalenterin tarinat suoraan sähköpostiisi päivittäin!

Luukut aukeavat myös Facebookissa joka päivä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kerro kokemuksistasi joulukalenterin parissa ja voit voittaa Tarinatädin etävärityskuvatapaamisen lapsiryhmällesi. Voit myös esittää toiveitasi seuraavaan väritettävään joulukalenteriin…

lue lisää
Joulu puumajassa – 24. Luukku

Joulu puumajassa – 24. Luukku

On tullut aika päättää jouluseikkailutarinat suureen juhlaan! Kisu toivottaa kuusenlatvasta kaikkea sitä, mitä sinä olet toivonut ja toivottanut tapahtuvaksi tänä jouluna.
Jouluaattona, kun kuusi on koristeltu viimeistä oksankärkeä myöten ja kaikki metsän otukset…

lue lisää
Ison talon joulu – 24. Luukku

Ison talon joulu – 24. Luukku

On jouluaattoilta! Ystävykset ovat kokoontuneet juhlimaan joulua yhdessä. Tupa on täynnä! Joulurauha laskeutui, kun päivällä käytiin joulusaunassa. Possu …

lue lisää

Joulu puumajassa-blogitekstit on julkaistu aiemmin vuonna 2019
Ison talon joulu-blogitekstit ovat vuodelta 2018
Joulu järven rannalla -blogitekstit ovat vuodelta 2016

ja Joulu lumotussa metsässä -blogitekstit vuodelta 2017.