Joulu puumajassa – 11. Luukku

Kirjoittanut ja kuvittanut Elina Puohiniemi

Zen on seepra, joka tuli vierailulle tänä jouluna revontulten maahan.

Sen mielestä lumiukon rakentamisessa hauskinta oli se hetki, kun lumiukko vinkkasi silmää ja alkoi puhua. Seuraavaksi lumiukko jo kaiveli taskujaan ja ojensi Zenille pienen käärön.

Zen puolestaan kaivoi repustaan suuren paketin ja ojensi sen lumiukolle.

Zen rakastaa lahjojen antamista ja sen mielestä matkustelussa parhainta onkin tuliaisten miettiminen: Miten kertoa taivaalla vihreinä välkkyvistä valoverhoista; miten kuvata pakkasen nipistelyä poskissa tai lumen narsketta kavioiden alla? Mitä se voisi viedä mukanaan muistoksi muille tästä kokemuksesta?

Zen on jo matkustanut niin monta kertaa, että se on keksinyt ratkaisun: Se piirtää muistojaan vihkoonsa, värittää sinne revontulet ja kuvaa myös sanoin kirpeää pakkasta, ja sitä kuinka kovassa pakkasessa sen silmäripset muuttuvat painaviksi ja tuntuu hassulta räpytellä, kun lumipaakut ripsissä painavat niin paljon. Zenin reppu pullottaa kyniä, siveltimiä, muistikirjoja ja paperinpaloja, kaikki täynnä kivoja kokemuksia.

Ja sen takia lumiukon antama käärö on erityisen arvokas sille, siinä on nimittäin lisää piirustuspaperia ja oikein kaunis kynä. Zenin ystävät ympäri maailmaa rakastavat katsella sen piirtämiä muistoja ja kuunnella sen kertomia tarinoita. Ne tempaavat heidätkin mukaansa kaukaisiin maihin.

Mutta mitä Zen antoi lumiukolle isossa paketissa?
Siinäpä riittää myös pohtimista…

Kerro seeprasta oma tarinasi!

Tarinatädin tarinaversiot ovat yksi lukuisista tarinoista, joita tästä luukusta voi aueta. Olisi hauska lukea monia erilaisia tarinoita – Jaa omasi kommenteissa alapuolella!

Miltä sinun joulukalenterisi näyttää juuri nyt?

Tässä näet vierekkäin jo väritetyn ”Ison talon joulu” -joulukalenterin ja 11 ensimmäistä luukkua  ”Joulu puumajassa” -joulukalenterista.

On ihana katsoa näitä yhdessä!

Tilaa jouluinen uutiskirje

Saat Joulumuorin joulukoulu -joulukalenterin tarinat suoraan sähköpostiisi päivittäin!

Luukut aukeavat myös Facebookissa joka päivä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kerro kokemuksistasi joulukalenterin parissa ja voit voittaa Tarinatädin etävärityskuvatapaamisen lapsiryhmällesi. Voit myös esittää toiveitasi seuraavaan väritettävään joulukalenteriin…

lue lisää
Joulu puumajassa – 24. Luukku

Joulu puumajassa – 24. Luukku

On tullut aika päättää jouluseikkailutarinat suureen juhlaan! Kisu toivottaa kuusenlatvasta kaikkea sitä, mitä sinä olet toivonut ja toivottanut tapahtuvaksi tänä jouluna.
Jouluaattona, kun kuusi on koristeltu viimeistä oksankärkeä myöten ja kaikki metsän otukset…

lue lisää
Ison talon joulu – 24. Luukku

Ison talon joulu – 24. Luukku

On jouluaattoilta! Ystävykset ovat kokoontuneet juhlimaan joulua yhdessä. Tupa on täynnä! Joulurauha laskeutui, kun päivällä käytiin joulusaunassa. Possu …

lue lisää

Joulu puumajassa-blogitekstit on julkaistu aiemmin vuonna 2019
Ison talon joulu-blogitekstit ovat vuodelta 2018
Joulu järven rannalla -blogitekstit ovat vuodelta 2016

ja Joulu lumotussa metsässä -blogitekstit vuodelta 2017.

Väritettävät joulukalenterit

- Väritettävät joulukalenterit nyt myynnissä -