Joulu puumajassa – 15. Luukku

Kirjoittanut ja kuvittanut Elina Puohiniemi

Tänään on hiirten pikkujoulujuhlat, tupa on lämpimänä ja puuro höyryää kulhoissa. Kukahan tällä kertaa löytää puurostaan mantelin ja saa toivoa?

Hiiri-herra toimii illan isäntänä ja toivottaa tulijat lämpimästi tervetulleiksi juhlaan, johon on kutsuttu kaikki lähitienoon hiiret sukulaisineen. Vieraita tulee jopa lumotusta metsästä saakka. Mutta puuhun mahtuukin väkeä sadoittain.

Kun astuu sisään ovesta, lähtee vierestä kiemurtelevat tikkaat kohti ylempiä kerroksia ja lattialuukun alta taasen voi kiiruhtaa hakemaan kellarikerroksista lisää hilloa juhlapöytään.

Hillokellarin lisäksi maan alta löytyy erilaisia tunneleita, jotka johtavat talven yli nukkuvien ystävien luolastoihin. Siellä hiiret käyvät välillä tarkastamassa, että uneliailla ystävillä on hyvä olla.

Yläkerroksia puussa on niin monta, ettei kukaan ole tainnut niitä edes laskea. Tikkaat vain kiemurtelevat erilaisten kerrosten kautta, joista jokaisesta löytyy erilaisia syvennyksiä ja lokeroita kaikenkokoisille kavereille. On seinäsyvennyksiä uutimineen rauhaisia päiväunia varten ja riippukeinuja sekä mielenkiintoisia katoksia ja onpa kerrosten välissä liukumäkikin yhdessä kohtaa!

Puun latvasta pääsee Lohikäärmeen pesäpaikalle, josta on huikeat näkymät joka puolelle pelloille, metsään ja kaupunkiin asti.

Juhlat siis alkakoon!

Millainen on sinun tarinasi hiirten juhlista?

Tarinatädin tarinaversiot ovat yksi lukuisista tarinoista, joita tästä luukusta voi aueta. Olisi hauska lukea monia erilaisia tarinoita – Jaa omasi kommenteissa alapuolella!

Tilaa jouluinen uutiskirje

Saat Joulumuorin joulukoulu -joulukalenterin tarinat suoraan sähköpostiisi päivittäin!

Luukut aukeavat myös Facebookissa joka päivä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kerro kokemuksistasi joulukalenterin parissa ja voit voittaa Tarinatädin etävärityskuvatapaamisen lapsiryhmällesi. Voit myös esittää toiveitasi seuraavaan väritettävään joulukalenteriin…

lue lisää
Joulu puumajassa – 24. Luukku

Joulu puumajassa – 24. Luukku

On tullut aika päättää jouluseikkailutarinat suureen juhlaan! Kisu toivottaa kuusenlatvasta kaikkea sitä, mitä sinä olet toivonut ja toivottanut tapahtuvaksi tänä jouluna.
Jouluaattona, kun kuusi on koristeltu viimeistä oksankärkeä myöten ja kaikki metsän otukset…

lue lisää
Ison talon joulu – 24. Luukku

Ison talon joulu – 24. Luukku

On jouluaattoilta! Ystävykset ovat kokoontuneet juhlimaan joulua yhdessä. Tupa on täynnä! Joulurauha laskeutui, kun päivällä käytiin joulusaunassa. Possu …

lue lisää

Joulu puumajassa-blogitekstit on julkaistu aiemmin vuonna 2019
Ison talon joulu-blogitekstit ovat vuodelta 2018
Joulu järven rannalla -blogitekstit ovat vuodelta 2016

ja Joulu lumotussa metsässä -blogitekstit vuodelta 2017.

Väritettävät joulukalenterit

- Väritettävät joulukalenterit nyt myynnissä -