Joulu puumajassa – 17. Luukku

Kirjoittanut ja kuvittanut Elina Puohiniemi

Hauskan piiloleikin jälkeen Apina palaa keinumaan vielä kerran erääseen oksaan, joka tuntui erityisen mukavalta keinumispaikalta.

Oksa joustaa juuri oikealla tavalla ja siitä pystyy loikkaamaan pitkän loikan, kivaa! Onneksi ystävällinen tonttu, jota Apina ei ollut ennen tavannut oli ottamassa sen vastaan, sillä yrittäessään loikata lumiselle katolle, apina melkein liukastui, hui!

Kyseinen tonttu hymyili leveästi, muttei pukahtanut sanaakaan. Apina nyökytti kiitokseksi ja istahti linnunpöntön harjalle tontun viereen.

Siinä ne yhdessä vartoivat tovin miellyttävässä hiljaisuudessa, kunnes tonttu alkoi hyräillä kauempaa kuuluvan sävelen tahtiin. Ensin apina alkoi nyökytellä mukana, mutta pian se jo löi rytmiä jaloillaan. Tonttu alkoi taputtaa ja apina rummutti rintaansa kuin gorilla. Eikä aikaakaan, kun linnunpöntöstä pelmahti esiin pikkuinen parvi lintuja. Ne olivat juuri miettineet, että olisi kiva päästä laulamaan ja tanssimaan. Ja näin katolla olikin pieni orkesteri koolla!

Pyrähdys ja pyörähdys, viserrys ja liverrys. Niin osallistuivat kaikki linnut apinan ja tontun hauskanpitoon ja kohta kaikissa ikkunoissa ja tasanteilla näkyi tonttuja ja eläimiä rytmittelemässä mukana.

Pian koko puu soi!

Mitä apinan mielessä on sinun joulukalenterissasi?

Tarinatädin tarinaversiot ovat yksi lukuisista tarinoista, joita tästä luukusta voi aueta. Olisi hauska lukea monia erilaisia tarinoita – Jaa omasi kommenteissa alapuolella!

Tilaa jouluinen uutiskirje

Saat Joulumuorin joulukoulu -joulukalenterin tarinat suoraan sähköpostiisi päivittäin!

Luukut aukeavat myös Facebookissa joka päivä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kerro kokemuksistasi joulukalenterin parissa ja voit voittaa Tarinatädin etävärityskuvatapaamisen lapsiryhmällesi. Voit myös esittää toiveitasi seuraavaan väritettävään joulukalenteriin…

lue lisää
Joulu puumajassa – 24. Luukku

Joulu puumajassa – 24. Luukku

On tullut aika päättää jouluseikkailutarinat suureen juhlaan! Kisu toivottaa kuusenlatvasta kaikkea sitä, mitä sinä olet toivonut ja toivottanut tapahtuvaksi tänä jouluna.
Jouluaattona, kun kuusi on koristeltu viimeistä oksankärkeä myöten ja kaikki metsän otukset…

lue lisää
Ison talon joulu – 24. Luukku

Ison talon joulu – 24. Luukku

On jouluaattoilta! Ystävykset ovat kokoontuneet juhlimaan joulua yhdessä. Tupa on täynnä! Joulurauha laskeutui, kun päivällä käytiin joulusaunassa. Possu …

lue lisää

Joulu puumajassa-blogitekstit on julkaistu aiemmin vuonna 2019
Ison talon joulu-blogitekstit ovat vuodelta 2018
Joulu järven rannalla -blogitekstit ovat vuodelta 2016

ja Joulu lumotussa metsässä -blogitekstit vuodelta 2017.

Väritettävät joulukalenterit

- Väritettävät joulukalenterit nyt myynnissä -