Joulu puumajassa – 18. Luukku

Kirjoittanut ja kuvittanut Elina Puohiniemi

Hiiri sytytti vielä yhden soihdun palamaan illan alkaessa hämärtää.

Kahden hiiriveljeksen kuoron on aika tänään laulaa kauneimpia joululauluja ja soihtu lämmittäisi niitä mukavasti. Pian ne tepastelivatkin paikalle pienten laulukirjastensa kanssa ja alkoivat viritellä ääntään. Erilaisten hyminöiden jälkeen toinen niistä napautti tahtia ja kajautti ilmoille niin suuren sointuvan äänen, ettei vastaavaa ollut kuultu!

Puun latvassa Lohikäärme käännähti kylkeä pesässään ja pilkisti oviaukosta ulos. ”Mikä upea laulu!” se tuumasi ja päätti luikerrella lähemmäs kuuntelemaan.

Seepra ystävineen auttoivat lumiukon lähemmäs ja pian oli hiiriveljesten ympärillä koko joukko kuuntelijoita puoliympyrässä.

Mutta hiihtelijähiiri oli tullut paikalle ensimmäisenä. Se oli jo tampannut lumeen itselleen mukavan istuimen, kaivanut repustaan istuinalustan ja termospullon ja kaatanut itselleen kupillisen kuumaa mehua.

Siinä se sitten istuksi ja kuunteli silmät suljettuina joululauluja, jotka toivat sen mieleen kauniita muistoja sen lapsuuden jouluista. ”Oi, niitä aikoja!” pieni liikutuksen kyynel vierähti hiiren poskelle, se huokaisi syvään ja siemaisi hörpyn mukistaan.

Sitten se tunsi lempeän kosketuksen olallaan ja käännähti katsomaan. Lumiukko oli kumartunut sen puoleen ja sieltä porkkananenän vierestä kuului kutsu: ”Tulisitko olalleni istumaan, lauletaan yhdessä!”

Ja loppuillan hiihtäjähiiri loi itselleen niin ihania muistoja yhdessä koko lauluja kuunnelleen tulleen porukan kanssa, että ensi vuonna se voikin muistella niitä kuullessaan kauneimpia joululauluja!

Kerro hiiristä oma tarinasi!

Tarinatädin tarinaversiot ovat yksi lukuisista tarinoista, joita tästä luukusta voi aueta. Olisi hauska lukea monia erilaisia tarinoita – Jaa omasi kommenteissa alapuolella!

Tilaa jouluinen uutiskirje

Saat Joulumuorin joulukoulu -joulukalenterin tarinat suoraan sähköpostiisi päivittäin!

Luukut aukeavat myös Facebookissa joka päivä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kerro kokemuksistasi joulukalenterin parissa ja voit voittaa Tarinatädin etävärityskuvatapaamisen lapsiryhmällesi. Voit myös esittää toiveitasi seuraavaan väritettävään joulukalenteriin…

lue lisää
Joulu puumajassa – 24. Luukku

Joulu puumajassa – 24. Luukku

On tullut aika päättää jouluseikkailutarinat suureen juhlaan! Kisu toivottaa kuusenlatvasta kaikkea sitä, mitä sinä olet toivonut ja toivottanut tapahtuvaksi tänä jouluna.
Jouluaattona, kun kuusi on koristeltu viimeistä oksankärkeä myöten ja kaikki metsän otukset…

lue lisää
Ison talon joulu – 24. Luukku

Ison talon joulu – 24. Luukku

On jouluaattoilta! Ystävykset ovat kokoontuneet juhlimaan joulua yhdessä. Tupa on täynnä! Joulurauha laskeutui, kun päivällä käytiin joulusaunassa. Possu …

lue lisää

Joulu puumajassa-blogitekstit on julkaistu aiemmin vuonna 2019
Ison talon joulu-blogitekstit ovat vuodelta 2018
Joulu järven rannalla -blogitekstit ovat vuodelta 2016

ja Joulu lumotussa metsässä -blogitekstit vuodelta 2017.

Väritettävät joulukalenterit

- Väritettävät joulukalenterit nyt myynnissä -