Joulu puumajassa – 2. Luukku

Kirjoittanut ja kuvittanut Elina Puohiniemi

Iina-tontun posket punottaa, koska sillä on salaisuus. Nuoratikkaat heiluvat kiivetessä ja jostain kantautuu Iinan nenään piparin ja glögin tuoksua. Pakkanen piristää ja Iina on halkeamaisillaan innosta päästä kertomaan Bellalle.

Salaisuus on nimittäin sellainen, että se tulee ilahduttamaan Bellaa ja Bellalle sen saakin kertoa. Tontuilla on tapana joulun alla järjestää toisilleen yllätyksiä ja sellaisesta on tälläkin kertaa kyse. Mitä luulet Iinan salaisuuden olevan?

Onkohan se mahdollisesti se, että hänet ja Bella on kutsuttu Korvatunturille pikavisiitille joulupukin luokse auttamaan joulupostin lajittelussa?

Vai koskeekohan se pikkuhiirten pikkujouluja? Ehkäpä Iina on saanut jostain tietää, että hiirten suosikkimuusikot ovat lähistöllä ja voisivat tulla juhlaan esiintymään?

Hiiret ovat tyttöjen hyviä ystäviä ja tontut antavatkin niille usein lämpimän kyydin taskussaan tai hupussaan, kun lumessa pitää päästä kauemmaksi, vaikkapa kyläilemään hiiriserkkujen luokse järven rannalle.

Kerro tonttutytöstä oma tarinasi!

Tarinatädin tarinaversiot ovat yksi lukuisista tarinoista, joita tästä luukusta voi aueta. Olisi hauska lukea monia erilaisia tarinoita – Jaa omasi kommenteissa alapuolella!

Tilaa jouluinen uutiskirje

Saat Joulumuorin joulukoulu -joulukalenterin tarinat suoraan sähköpostiisi päivittäin!

Luukut aukeavat myös Facebookissa joka päivä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kerro kokemuksistasi joulukalenterin parissa ja voit voittaa Tarinatädin etävärityskuvatapaamisen lapsiryhmällesi. Voit myös esittää toiveitasi seuraavaan väritettävään joulukalenteriin…

lue lisää
Joulu puumajassa – 24. Luukku

Joulu puumajassa – 24. Luukku

On tullut aika päättää jouluseikkailutarinat suureen juhlaan! Kisu toivottaa kuusenlatvasta kaikkea sitä, mitä sinä olet toivonut ja toivottanut tapahtuvaksi tänä jouluna.
Jouluaattona, kun kuusi on koristeltu viimeistä oksankärkeä myöten ja kaikki metsän otukset…

lue lisää
Ison talon joulu – 24. Luukku

Ison talon joulu – 24. Luukku

On jouluaattoilta! Ystävykset ovat kokoontuneet juhlimaan joulua yhdessä. Tupa on täynnä! Joulurauha laskeutui, kun päivällä käytiin joulusaunassa. Possu …

lue lisää

Joulu puumajassa-blogitekstit on julkaistu aiemmin vuonna 2019
Ison talon joulu-blogitekstit ovat vuodelta 2018
Joulu järven rannalla -blogitekstit ovat vuodelta 2016

ja Joulu lumotussa metsässä -blogitekstit vuodelta 2017.

Väritettävät joulukalenterit

- Väritettävät joulukalenterit nyt myynnissä -