Joulu puumajassa – 24. Luukku

Kirjoittanut ja kuvittanut Elina Puohiniemi

On tullut aika päättää jouluseikkailutarinat suureen juhlaan!

Kisu toivottaa kuusenlatvasta kaikkea sitä, mitä sinä olet toivonut ja toivottanut tapahtuvaksi tänä jouluna (jos et ole vielä ehtinyt, kirjoita kisun lippuun toiveesi tästä joulusta)!

Jouluaattona, kun kuusi on koristeltu viimeistä oksankärkeä myöten ja kaikki metsän otukset, eläimet ja asukkaat ovat kiikuttaneet joitain paketteja sen juureen toisilleen lahjoiksi, kerääntyvät ne kuusen ympärille iloisen tunnelman vallitessa niiden keskuudessa.

On kuisketta ja vipellystä, hiiret kirmailevat kuusen puolelta toiselle, linnut käyvät peilaamassa itseään kuusessa roikkuvista joulupalloista. Pöllö lentää metsästä mukaan juhlahumuun ja seepra aloittaa koiran kanssa lumisodan kultaisen noutajan antaessa linnuille kyydin selässään, sillä nimittäin virtaa piisaa!

Koira haluaisi kovasti juosta Joulupukkia vastaan, eikä meinaa ymmärtää, että se on mahdotonta ilman siipiä. Linnut koettavatkin sen selässä räpytellä siipiään yhtä aikaa, jos vaikka ne kaikki yhdessä onnistuisivat nostamaan koko koiran ilmaan, mutta ei se ainakaan vielä ole onnistunut.

Kohta kuitenkin kuuluu kaiken kuhinan yli kilikellojen kilinää ja väki hiljenee. Uteliaat katseet kurkkivat malttamattomina taivaalle ja joka suuntaan, onko Joulupukki jo tulossa!?

Pitkät juhlavalmistelut ja odotus palkitaan pian ja Pukki toivotetaan raikuvin huudoin tervetulleeksi. Ujoimmat piiloutuvat toisten taakse, mutta kurkkivat silti kiinnostuneina tuota mukavaa heppua, jolla on nauravat kasvot.

Joulupukki astuu alas reestään pienen tonttujoukon häärätessä hänen ympärillään. Tontut alkavat välittömästi kuljettaa Pukin lahjasäkistä lisää paketteja kuusen alle. Ja siitäkö kaikki innostuivat!

Joulu on täällä!

Tiedossa on herkuttelua ja laulua, yhdessä olemista ja naurua!

Joulupukki istahtaa takaisin rekeensä nautittuaan ensin tonttujen kanssa vielä pikaisesti pipareita ja glögiä. Enni, Bella ja muut tontut antavat ystävilleen halaukset ja toivottavat hyvää matkaa, Pukilla on vielä pitkä matka kuljettavana tänä yönä.

Ja sitten joskus illalla, kun kynttilät kuusessa on vaihdettu kolmesti, kokoonnutaan vielä kerran piiriin kuusen ympärille ja pienin kaikista, tällä kertaa hiiret arpoivat Hiihtäjähiirelle tämän kunnian, saa lukea lahjapaketeista ääneen nimiä ja jokainen saa jotain mukavaa muistoksi tästä joulusta.

Olipa ihana juhla!

Millaisella tarinalla sinä kruunaat oman joulukalenterisi?

Jos olet kirjoittanut ne kaikki talteen, kannattaa lukea nyt läpi ääneen ja nauttia omien tarinoiden tuomasta taiasta!

Tarinatädin tarinaversiot ovat yksi lukuisista tarinoista, joita tästä luukusta voi aueta. Olisi hauska lukea monia erilaisia tarinoita – Jaa omasi kommenteissa alapuolella!

Hyvää joulua!

Tilaa jouluinen uutiskirje

Saat Joulumuorin joulukoulu -joulukalenterin tarinat suoraan sähköpostiisi päivittäin!

Luukut aukeavat myös Facebookissa joka päivä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kerro kokemuksistasi joulukalenterin parissa ja voit voittaa Tarinatädin etävärityskuvatapaamisen lapsiryhmällesi. Voit myös esittää toiveitasi seuraavaan väritettävään joulukalenteriin…

lue lisää
Ison talon joulu – 24. Luukku

Ison talon joulu – 24. Luukku

On jouluaattoilta! Ystävykset ovat kokoontuneet juhlimaan joulua yhdessä. Tupa on täynnä! Joulurauha laskeutui, kun päivällä käytiin joulusaunassa. Possu …

lue lisää
Joulu puumajassa – 23. Luukku

Joulu puumajassa – 23. Luukku

Kun Bella vuosia sitten keinui Lumotun metsän toivekeinussa, hän toivoi kaikille tuntemilleen kaikkea hyvää, mutta unohti toivoa itselleen. Tänä jouluna Lumotussa metsässä kuitenkin tapahtui erikoinen tapaus…

lue lisää

Joulu puumajassa-blogitekstit on julkaistu aiemmin vuonna 2019
Ison talon joulu-blogitekstit ovat vuodelta 2018
Joulu järven rannalla -blogitekstit ovat vuodelta 2016

ja Joulu lumotussa metsässä -blogitekstit vuodelta 2017.

Väritettävät joulukalenterit

- Väritettävät joulukalenterit nyt myynnissä -