Joulu puumajassa – 7. Luukku

Kirjoittanut ja kuvittanut Elina Puohiniemi

Kalasääskellä on jälleen alkanut yövuoro.

Se kiitää hurjaa vauhtia kohti kauniisti koristeltua joulupuuta aikoessaan heivata paketin sen juurelle vain kääntyäkseen pian takaisin kohti seuraavaa osoitetta.

Mutta juuri kun se on saanut toimeksiannon täytettyä, se kuulee hauskaa liverrystä yläpuoleltaan. Kuulostaa ihan siltä kuin pieni lintuparvi juhlisi.

Se päättää ottaa selvää ja seuraa ääntä. Ääni tulee kodikkaan näköisestä linnunpöntöstä, joka seisoo oksalla ihan oudosti, mutta tukevasti.

Kalasääski laskeutuu oksalle sen viereen, koputtaa nokallaan ja painaa sitten silmänsä linnunpöntön oviaukkoa vasten, se ei ikimaailmassa mahtuisi ovesta sisälle.

Liverrys vaikenee ja sisällä pöntössä kahdeksan silmäparia kääntyy katsomaan oviaukon peittävää näkyä hämmästyneenä, kunnes Arri hörähtää nauruun ja lehahtaa oven luokse.

Se tervehtii tulijaa ja kysyy kuulumiset. Arri ja Kalasääski ovat vanhoja tuttuja, tai no niin vanhoja kuin nuori lintu voi konkarin kanssa olla. He tapasivat aikoinaan joella.

Kalasääski kehuu Arrin uutta kotia ja sanoo olevansa kiireinen, mutta ottaa silti vastaan tilkan juotavaa ennen kuin levittää jälleen komeat siipensä ja jatkaa matkaa.

Arri ystävineen jatkaa pikkujoulujuhliaan kertoen nyt kaikki tarinoita suurensuurista linnuista, joita he ovat elämänsä aikana tavanneet.

Millainen on sinun tarinasi kalasääskestä!

Tarinatädin tarinaversiot ovat yksi lukuisista tarinoista, joita tästä luukusta voi aueta. Olisi hauska lukea monia erilaisia tarinoita – Jaa omasi kommenteissa alapuolella!

Tilaa jouluinen uutiskirje

Saat Joulumuorin joulukoulu -joulukalenterin tarinat suoraan sähköpostiisi päivittäin!

Luukut aukeavat myös Facebookissa joka päivä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kerro kokemuksistasi joulukalenterin parissa ja voit voittaa Tarinatädin etävärityskuvatapaamisen lapsiryhmällesi. Voit myös esittää toiveitasi seuraavaan väritettävään joulukalenteriin…

lue lisää
Joulu puumajassa – 24. Luukku

Joulu puumajassa – 24. Luukku

On tullut aika päättää jouluseikkailutarinat suureen juhlaan! Kisu toivottaa kuusenlatvasta kaikkea sitä, mitä sinä olet toivonut ja toivottanut tapahtuvaksi tänä jouluna.
Jouluaattona, kun kuusi on koristeltu viimeistä oksankärkeä myöten ja kaikki metsän otukset…

lue lisää
Ison talon joulu – 24. Luukku

Ison talon joulu – 24. Luukku

On jouluaattoilta! Ystävykset ovat kokoontuneet juhlimaan joulua yhdessä. Tupa on täynnä! Joulurauha laskeutui, kun päivällä käytiin joulusaunassa. Possu …

lue lisää

Joulu puumajassa-blogitekstit on julkaistu aiemmin vuonna 2019
Ison talon joulu-blogitekstit ovat vuodelta 2018
Joulu järven rannalla -blogitekstit ovat vuodelta 2016

ja Joulu lumotussa metsässä -blogitekstit vuodelta 2017.

Väritettävät joulukalenterit

- Väritettävät joulukalenterit nyt myynnissä -