Joulu puumajassa – 8. Luukku

Kirjoittanut ja kuvittanut Elina Puohiniemi

”Kultsii!” kuuluu huuto puun latvasta heleästi.

Tyttötonttu nimeltään Enni huhuilee koiraystävälleen, joka kiiruhtaa kohti puuta vauhdilla. Enni ja Kultsi ovat parhaat ystävät ja tällä kertaa heidän on tarkoitus piipahtaa puumajassa leipomassa pipareita.

Mutta miten kummassa koira pääsee noin korkealle puuhun?

Ei hätää, puumajassa asustaa keksijä-tonttu yhdessä äitinsä kanssa. Vaikka keksijätonttu on vielä kovin pieni, hänellä on sitäkin suurempia ajatuksia.

Hän keksii nerokkaita ratkaisuja mihin vain pulmaan. Kuten kerran, kun orava koputti oveen onnettomana ja mietti, minne oli kätkenyt ruokansa. Silloin keksijätonttu rakenteli näppärästi koppakuoriaisen kuoreen kiinnitettävän jäljityslaitteen, joka alkoi ujeltaa aina oravan ruokakätköjen kohdalla. Orava pyysi koppakuoriaisen olalleen ja ne lähtivät yhdessä matkaan. Ja ujelluksen määrästä päätellen sai orava masunsa täyteen hyvin pian.

Siispä Ennin ilmestyessä ovelle oli keksijätontulla vastaus jo lähes valmiina. Enää tarvittiin vain aikaa rakentamiselle. Sitä ei näy kuvassa, mutta puumajan toisella puolella on pieni hissi, johon voi nousta kyytiin niin koirat, kissat, possut kuin karhutkin, puhumattakaan jouluruuista. Sitten vain painetaan napista ja veivataan vinssistä. (Vaikka hissi on käsikäyttöinen, pyydettiin siihen erityisesti oma nappi, koska hissin nappeja on niin hauska painaa! Pienet otukset, kuten hiiret pääsevät kiipeämään puun sisällä ihan sen latvaan asti, mutta portaita on kyllä tuhansia joten nekin välillä hyppäävät hissin kyytiin).

Näin siis Enni ja Kultsi pääsevät leipomaan pipareita. Kenelle kaikille he niitä tarjoilevatkaan? Oletko sinä jo leiponut tai syönyt pipareita tänä jouluna?

Asettamalla ”Ison talon joulu” -joulukalenterin kuvan viereen tuleekin yhtäkkiä tarinaan lisää elementtejä – Asuuko koira tuossa kerrostalossa vai onko se ollut vierailulla ja palaa nyt kotiinsa? Kuljettaako se lahjaa ystävältä toiselle ihanana yllätyksenä?

Kerro kiireisestä koirasta oma tarinasi!

Tarinatädin tarinaversiot ovat yksi lukuisista tarinoista, joita tästä luukusta voi aueta. Olisi hauska lukea monia erilaisia tarinoita – Jaa omasi kommenteissa alapuolella!

Tilaa jouluinen uutiskirje

Saat Joulumuorin joulukoulu -joulukalenterin tarinat suoraan sähköpostiisi päivittäin!

Luukut aukeavat myös Facebookissa joka päivä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kerro kokemuksistasi joulukalenterin parissa ja voit voittaa Tarinatädin etävärityskuvatapaamisen lapsiryhmällesi. Voit myös esittää toiveitasi seuraavaan väritettävään joulukalenteriin…

lue lisää
Joulu puumajassa – 24. Luukku

Joulu puumajassa – 24. Luukku

On tullut aika päättää jouluseikkailutarinat suureen juhlaan! Kisu toivottaa kuusenlatvasta kaikkea sitä, mitä sinä olet toivonut ja toivottanut tapahtuvaksi tänä jouluna.
Jouluaattona, kun kuusi on koristeltu viimeistä oksankärkeä myöten ja kaikki metsän otukset…

lue lisää
Ison talon joulu – 24. Luukku

Ison talon joulu – 24. Luukku

On jouluaattoilta! Ystävykset ovat kokoontuneet juhlimaan joulua yhdessä. Tupa on täynnä! Joulurauha laskeutui, kun päivällä käytiin joulusaunassa. Possu …

lue lisää

Joulu puumajassa-blogitekstit on julkaistu aiemmin vuonna 2019
Ison talon joulu-blogitekstit ovat vuodelta 2018
Joulu järven rannalla -blogitekstit ovat vuodelta 2016

ja Joulu lumotussa metsässä -blogitekstit vuodelta 2017.

Väritettävät joulukalenterit

- Väritettävät joulukalenterit nyt myynnissä -