Joulu puumajassa – 9. Luukku

Kirjoittanut ja kuvittanut Elina Puohiniemi

Mikäs veitikka sieltä puun takaa kurkkaa?

Koettaako lohikäärme salakuljettaa lisää paketteja kuusen alle? Veijarimainen pilke silmissään lohikäärme nyökkää ja alkaa laskelmoida reittiä. Miten se pääsisi piilottamaan suuren pakettinsa kuusen alle kenenkään huomaamatta?

Toistaiseksi sen on onnistunut hiippailla koko matka puunlatvasta, jonne se rakensi oman pallomaisen pesänsä oksista ja sammalesta viime kesänä, pikkulinnunkaan kiinnittämättä siihen huomiota!

Ehkä lohikäärmeet ovat synnynnäisesti hyviä pysymään näkymättömissä, eiväthän ihmisetkään juuri koskaan huomaa niitä. Arvasitkin varmaan jo, että lohikäärmeen mielestä joulun hauskin leikki on leikkiä tonttua, kun silloin saa hipsutella niin hiljaa kuin vain voi ja yllättää ystäviä iloisesti erilaisin tavoin.

Kerran se esimerkiksi eräänä pakkasyönä keksi hönkiä ikkunaan hieman kuumaa ilmaa, ilma jäätyi heti ikkunan pinnassa ja muodosti kauniita kuurankukkia. Ilmeet lasten kasvoilla ilahduttivat lohikäärmettä, joka oli kiivennyt lähimpään puuhun ihailemaan niitä itsekin. Ei missään ollut koskaan ennen nähty niin komeita kuurankukkia!

Millaiset joululeikit ovat sinun suosikkejasi ja miten leikkisit niitä lohikäärmeen kanssa?

Kerro lohikäärmeestä oma tarinasi!

Tarinatädin tarinaversiot ovat yksi lukuisista tarinoista, joita tästä luukusta voi aueta. Olisi hauska lukea monia erilaisia tarinoita – Jaa omasi kommenteissa alapuolella!

Tilaa jouluinen uutiskirje

Saat Joulumuorin joulukoulu -joulukalenterin tarinat suoraan sähköpostiisi päivittäin!

Luukut aukeavat myös Facebookissa joka päivä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kerro kokemuksistasi joulukalenterin parissa ja voit voittaa Tarinatädin etävärityskuvatapaamisen lapsiryhmällesi. Voit myös esittää toiveitasi seuraavaan väritettävään joulukalenteriin…

lue lisää
Joulu puumajassa – 24. Luukku

Joulu puumajassa – 24. Luukku

On tullut aika päättää jouluseikkailutarinat suureen juhlaan! Kisu toivottaa kuusenlatvasta kaikkea sitä, mitä sinä olet toivonut ja toivottanut tapahtuvaksi tänä jouluna.
Jouluaattona, kun kuusi on koristeltu viimeistä oksankärkeä myöten ja kaikki metsän otukset…

lue lisää
Ison talon joulu – 24. Luukku

Ison talon joulu – 24. Luukku

On jouluaattoilta! Ystävykset ovat kokoontuneet juhlimaan joulua yhdessä. Tupa on täynnä! Joulurauha laskeutui, kun päivällä käytiin joulusaunassa. Possu …

lue lisää

Joulu puumajassa-blogitekstit on julkaistu aiemmin vuonna 2019
Ison talon joulu-blogitekstit ovat vuodelta 2018
Joulu järven rannalla -blogitekstit ovat vuodelta 2016

ja Joulu lumotussa metsässä -blogitekstit vuodelta 2017.

Väritettävät joulukalenterit

- Väritettävät joulukalenterit nyt myynnissä -