Joulumuorin joulukoulu – 1. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Kisu pyörähtää jo kymmenennen kierroksen luistimensa kärjen ympäri, sitä pyörryttää hiukan, muttei se halua näyttää sitä. Senhän tulee olla asiantuntija! Koko ajatus huippaa sitä myös hieman, sillä se on juuri kuullut Joulumuorin tonttuapulaiselta, että sen apua tarvitaan joulukoulun oppitunnilla. Joulumuori kaipaa kouluunsa luisteluopettajaa.

Kalasääsken mielestä sen ystävä on paras valinta, eikä sitä epäilytä yhtään, etteikö Kisu pärjäisi. Kysehän on tonttukoulusta, jossa Kisu ja Kalasääski ovat itsekin opiskelleet aikoinaan. Maailman paras joulukoulu! Ja sitäpaitsi Kisu luistelee joka päivä ja on opettanut jokaisen sisaruksensa luistelemaan (ja niitä on ollut tusinoittain!) Kisu ei kauan epäröi saatuaan ystävältään kannustusta.

Joulukoulussa opetetaan tonttuilun taitoja, kaikkea mitä tonttujen tulee tietää. Luistelu on yksi oppiaineista, koska luistellen viestit kulkevat huimaa vauhtia jään poikki, nopeampia tonttuja ovat vain lentäjätontut, mutta lentämiseen tarvitaan jo erikoisopetusta eikä sellaista voi Joulumuorin joulukoulussa opettaa kaikille.

Mutta luistelua voi! Kisu on jo alkanut kehitellä mielessään oppitunnin sisältöä. Ensin eteenpäin, sitten peruutukset ja lopuksi piruetit. Niitäkin tarvitaan tonttuillessa, jos tulee yllättäviä tilanteita.

Millainen on joulukoulun luistelutunti?

Mitä joulukoulun luistelutunnilla tapahtuu?
Millaisia temppuja oppilaille opetetaan?
Miltä Kisusta tuntuu luistelutunnin jälkeen?

Kerro oma tarinasi kuvasta!

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Kiitos Kuvittajat ry

Tämä Joulukalenteri väritetään Caran D’Achen Luminance -puuväreillä kiitos Kuvittajat ry:n myöntämän kuluapurahan, jonka avulla värityskynät oli mahdollista hankkia.

Piirustusvinkki

Voit piirtää kuvaan luistinten jäljet ja näyttää millaisia piruetteja kisu ja sääski ovat saaneet aikaan.