Joulumuorin joulukoulu – 10. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Aamunsarastuksen värjätessä järvenjään vaaleanpunaiseksi ovat hiirikuorolaiset jo harjoittelemassa uutterasti tulevaa esitystään. Tällä kertaa hiirille ei kelpaa mikä tahansa lauluesitys, vaan ne ovat tähtäämässä korkealle! Ne haluavat esiintyä joulukoululle ja Joulupukille muoreineen. 

Joululaulujen laulamisen ne osaavat vaikka unissaan, mutta taitoluistelutemppuja tulee hioa alituiseen tai muuten tasapaino pettää tärkeällä hetkellä. Harjoituksissaan ne vain hyräilivät, mutta sitten ne yllättyivät, kun jääpeitteestä lähti ujeltava ääni, joka kuulosti ikään kuin hyräilyltä sekin. 

”Mikä tuo oli?” säpsähti toinen hiiristä, kun jääpeite ujelsi uudestaan.
”Jää taitaa haluta laulaa meidän kanssamme!” vastasi siihen hänen kuorokaverinsa. 

Hiiret polvistuivat jäälle ja laskivat suuret korvansa kiinni jäähän ja jäivät kuuntelemaan. Pian jää lauloi vielä kolmannenkin kerran. Se kuulosti todella hienolta.

Hiiret päättivät ottaa jään laulun mukaan osaksi esitystään ja harjoitustensa jälkeen suuntasivat heti Joulupukin puheille. He esittivät pyyntönsä Pukille ja saivat vastaukseksi lempeän, suuren hymyn. 

”Ho ho ho, ” Joulupukki hörähti ystävälliseen nauruun ja sanoi: ”Ottakaa tästä pussillinen jouluntaikaa ja sanokaa jäälle nämä sanat (Joulupukki kuiskasi loitsun hiirille), niin saatte jään mukaan lauluunne ihan kunnolla!” Hiiret punastuivat ja kiittivät, ne eivät olleet osanneet edes pyytää mitään NÄIN hienoa. 

Ja voi, olisittepa olleet mukana hiirten esityksessä! Jäälle oli sytytetty kymmenittäin kynttilöitä, niiden piirin takana seisoivat kaikki kynnelle kykenevät metsänotukset, tontut ja joulukoululaiset. Hetki oli lumoava, kun hiiret ilmestyivät taidokkaasti liukuen luistimillaan jäälle pirskotellen samalla kaikissa väreissä kimmeltävää jouluntaikaa jäälle ja laulaen loitsunsa, koska silloin jää kohahti ja vastasi hiirille. Se hyräili ensin perässä, mutta hyvin pian se oppi laulamaan joululauluja mukana. 

Ja niin hiiret luistelivat ja lauloivat ja jää lauloi niiden mukana.

Mitä yleisössä tapahtuu jään alkaessa yllättäen laulaa?
Saapuivatko Joulupukki ja Joulumuori mukaan esitykseen?
Kerro esityksestä tarina valitsemasi hahmon näkökulmasta, mitä esimerkiksi koira tai tonttupoika kokisi esitystä katsellessaan?
Vai kertoisitko kuvasta ihan erilaisen tarinan, vaikka sellaisen, jossa hiirikuoro availee ääntään joulukoulun musiikkituntia valmistellessaan. Ne opettavat tänään joulukoulussa kauneimpia joululauluja, mutta mitä joululaulua ne laulavat kuvassa?

Kerro oma tarinasi laulavista hiiristä!

Piirustusvinkki

Piirrä hiirten luistelujäljet jäälle. Voit myös pirskotella kuvaan hieman jouluntaikaa sipaisemalla kuvaan liimaa sen jälkeen kun olet värittänyt sen ja ripottelemalla sitten kimalletta liimaan. Tai voit käyttää kimallekyniä värittämiseen.

Voit myös piirtää oman kuvan hiirten taitoluistelunäytöksestä. Vaikka sellaisen, jossa on yleisöä ja kynttilät valaisevat estradin.