Joulumuorin joulukoulu – 11. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Joulumuorin joulukoulussa on meneillään maantiedon tunti. Pieni tonttuystävämme on juuri löytänyt sopivankorkuisen keon, jonka päältä näkyy joka suuntaan. Se tähystelee etäisyyksiä ja kirjoittaa havaintojaan pieneen muistikirjaansa, jota se kantaa aina taskussaan.

Totta puhuen tähystely on sillä verissä, se tiirailee kaukoputkellaan aina, kun mahdollista. Siksipä se oli erityisen innoissaan tänään, kun Joulumuori esitti oppilailleen tehtävän. Tähystäminen on tärkeä oppitunti joulukoulussa, koska tonttujen tehtäviin kuuluu myös erinäisten havaintojen tekeminen. 

Mutta nyt tonttu huomaa kauempana pienen valonpilkahduksen. Ensin tonttu ajatteli sen olevan tähdenlennon, mutta kun valonvilke jatkui, tonttu käänsi kaukoputkensa tarkennusta ja zoomasi lähemmäksi. Ja hui kauhistus, nyt tontulle tuli kiire! 

Äkkiä se säntäsi Joulumuorin luokse ja kurkotti kuiskuttamaan hänen korvaansa tärkeät sanat. Muori ryhdistäytyi ymmärtäen heti, mistä oli kyse. Hän pyysi kolme joulukoululaista luokseen ja lähetti heidät kaikki eri suuntiin hoitamaan tehtäviä. Tähystäjätontun muori lähetti takaisin tähystyspaikalleen raportoimaan tapahtuisiko vilkkumisessa muutoksia. 

Kaksi tehtäviä hoitamaan lähetetyistä oppilaista saapui hyvien uutisten kanssa takaisin, mutta kolmannesta ei kuulunut mitään pitkään aikaan. Siitä Joulumuori tiesi lähettää hänen peräänsä lisää väkeä. Vasta kahdeksannen oppilaan mentyä, kuului tähystyskeolta hihkaisu. Tähystäjätonttu huusi kaiken olevan nyt kunnossa, huh, tilanne oli ohi. 

Pian joulukoulun oppilaat saapuivat takaisin nauraen ja iloiten. He kertoivat kohta kaikille viimeistä yksityiskohtaa myöten seikkailustaan. Ja sepä vasta olikin seikkailu! 

Mitä Tähystäjätonttu näki kaukoputkellaan?
Minkälaisen seikkailun joulukoululaiset kokivat?
Mistä Tähystäjätonttu tiesi, että tilanne oli ohi?

Jatka tai täydennä tätä tarinaa tai kirjoita oma tarinasi kuvan tapahtumista!