Joulumuorin joulukoulu – 13. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Kissaperheen lapset eivät ole vielä tarpeeksi isoja joulukouluun, mutta niiden vanhempi on töissä siellä. Tänään onkin ison kisun vuoro toimia opettajana, joten koko katras on nyt matkalla päivähoitoon.

Yksi pikkuisista on kuitenkin varsin vallaton tapaus. Sen tonttulakki hukkui jo ja nyt se puhruttaa lunta tassullaan. Isokisu ei ole koskaan varma, mitä seuraavaksi tapahtuu, mutta siitä se voi olla varma, että jotain tapahtuu aina, kun pikkukisujen kanssa ollaan matkalla.

Ja niin kävi tietysti tänäänkin. Sillä hetkellä, kun päivähoitopaikan ovi sulkeutui isokisun selän takana, sille tuli tunne, että jotain oli jo tapahtunut… Sen olo tuntui hieman raskaalta.

Mutta se kiiruhti kohti joulukoulua uutterasti hangessa tarpoen. Yöllä oli satanut lisää lunta ja isokisu ajatteli raskaan olonsa johtuvan nietosten paksuudesta. Oli raskasta nostella koipiaan syvässä lumessa.

Mutta olisihan sen pitänyt aavistaa, että kyseessä oli pikkukisun kepponen.

Sillä hetkellä, kun se käveli rinkiin, jossa sen oppilaat sitä jo odottivat, kaikki purskahtivat nimittäin raikuvaan nauruun isokisun nähdessään. Pian kiherrystä kuului myös isokisun otsan suunnalta… Kun se katsoi kieroon ylöspäin, ei sekään voinut välttyä naurunpurskahdukselta. Vallaton pikkukisu oli kiivennyt huomaamatta sen tonttulakin sisään piiloon ja nyt se kikatti siellä ihan kippurassa.

”Voi sinua karvapalloa!” isokisu sanoi ottaessaan pennun hellästi syliinsä. ”Sinusta taitaa tulla hyvä tonttu vielä jonain päivänä, kun osaat piiloutua noin hyvin.” Pikkukisu kehräsi tyytyväisenä.

Pikkukisu sai jäädä kuunteluoppilaaksi joulukouluun ja kuunteli niin keskittyneen hiljaa, että isokisu välillä mietti, oliko se sittenkään se vallaton pikkupentu, joka se yleensä oli. Mutta kyllä se oli, se oli vain vihdoin päässyt paikkaan, jossa se tunsi olevansa tärkeä ja taitava. Sen mielestä oli ihanaa kuunnella tonttutaitojen salaisuuksia. 

Näetkö kuvassa kissanpoikaisten hoitajan, vai pitääkö niiden kiitää pulkalla vielä mäkeä alas?
Mitä Isokisu opettaa koulussa?
Millainen työpäivä sillä on?
Mitä pikkukisut tekevät päivähoitopäivän aikana?

Täydennä tätä tarinaa, tai kerro ihan ikioma tarinasi kissojen seikkailuista!

Piirustusvinkki

Pikkukisulta on pudonnut tonttulakki, piirrä se kuvaan.
Voit myös kertoa tarinan siitä, kuka sen löytää ja löytääkö tonttulakki takaisin pikkukisun luo.