Joulumuorin joulukoulu – 14. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Joulukoulussa on jälleen luistelutunnin aika. Tonttutyttö solmii luistimia jalkaansa miettien samalla sitä, miten paljon rakastaakaan luistelemista. Kisu on ollut hyvä opettaja, se on saanut tytön löytämään uudenlaisen tasapainon – Tuntuu kuin liitäisi jäällä, niin helpolta luistelu nyt hänestä tuntuu.

Viime luistelutunnilla Kisu lupaili, että tänään se alkaa opettamaan hyppyjä. Tonttuillessa hyppyjä tarvitaan esimerkiksi silloin, kun jäälle on pudonnut vaikka oksia, joita pitää väistää vauhtia menettämättä.

Tyttö on kuitenkin jo oppinut muutamia hyppyjä itsekseen käydessään luistelemassa iltaisin järvellä. Nyt hän haluaa hioa taitoaan Kisun opastuksella, niin että hänen hypyistä tulee entistä sulokkaampia ja kauniimpia. Ensimmäisillä kerroilla hän nimittäin rymähti jäälle häiritsevän kömpelösti.

Kisu on asetellut jäälle pienen esteradan: On käpyjä jonossa, joiden ohi pujotellaan ja oksanpätkiä, joiden yli nyt pitäisi harjoitella hyppäämistä. Mutta ensin Kisu näyttää hyppäämisen perusteet ilman esteitä, jotta kaikilla on mahdollisuus onnistua.

Tonttutyttö saa ystävänsä kohahtamaan hämmästyksestä, kun hän kiihdyttää vauhtiaan, pujottelee käpyradan virheettömästi ja päättää esityksensä hienoon hyppyyn oksan yli päätyen vaakaliukuun ja lopulta niiaukseen. Kaikki taputtavat innoissaan! Ja nyt jokainen on halukas kokeilemaan samaa.

”Jokainen vuorollaan!” kehrää Kisu tyytyväisenä. Näistä luisteluoppilaista tulee hyvä tonttutiimi, se miettii itsekseen ja Kalasääski sen vierellä hymyilee leveästi.

Millaisia luistelutarinoita sinulla on takataskussasi?
Voit kertoa tarinan omista muistoistasi tai miettiä oman tarinan tonttutytön hymyn takaa.

Mikä tyttöä hymyilyttää noin paljon?
Löysikö hän vaikka pikkukisun pudonneen tonttulakin ja suunnittelee yllättävänsä kisut luistelun jälkeen?

Kerro oma luistelutarinasi kuvasta!

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu