Joulumuorin joulukoulu – 15. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Possua hymyilyttää! Se ei mahda leveälle hymylleen mitään, niin paljon se nauttii lentämisestä! Sen tekisi mieli myös levittää kätensä levälleen ja huutaa ilosta… 

Mutta se ei tee niin, koska nyt on kyse vakavasta asiasta. Possu toimii joulukoulussa Joulumuorin avustajana ja se on saanut tärkeän tehtävän osakseen: Joulumuori on pyytänyt sitä lentämään joulukeijujen tuvalle. 

Joulukeijut valmistavat jouluntaikapölyä ja joulun alla ne ahertavat uutterasti, koska jouluntaikaa tarvitaan isot annokset jouluaattona. Keijukaksoset Anni ja Aava ovat olleet mukana joulukoulussa, mutta nyt heidät on kutsuttu takaisin keijutuvalle, koska siellä tarvitaan lisäkäsiä jouluntaian kanssa. 

Joulumuori haluaa kuitenkin heidät takaisin kouluunsa ja Possun tarvitsee välittää tämä viesti keijutyttöjen isälle. Sattuu kuitenkin sellainen kommellus, jota Possu ei osannut aavistaa… Kun se koputtaa keijujen pikkuriikkiselle ovelle, se edelleen hymyilee leveästi. Se ihan virnistää. Hui kauhistus, Possu huomaa virneensä, mutta ei mahda sille mitään. Miten se voisi esittää Joulumuorin pyynnön vakavasti, kun se virnistelee niin leveästi ja hassusti? Pitkä lentomatka pakkassäässä jäädytti hymyn sen naamalle, eikä se sulaisi ihan hetkessä pois. 

Onneksi Possu oli kuitenkin turhaan huolissaan, nimittäin keijujen isä ei olisi edes katsonut sen suuntaan, jos se olisi ollut yhtä vakavan näköinen kuin Joulumuori esittäessään pyyntönsä keijukaksosten hakemisesta takaisin kouluun, keijujen kielessä leveä virnistys nimittäin tarkoittaa ystävällistä vakavuutta. Juurikin Possun virneen vuoksi keijuisä ymmärsi, että nyt on tosi kyseessä ja kaksosten on palattava kouluun. Hän haki tytöt ovelle ja ennen kuin Possun hymy ehti sulaa, olivat kaksostytöt kääriytyneet lämpimiin huopiin ja istuivat Possun sylissä pikkuruisina kääröinä. Koulumatka oli alkanut.

Mutta kuka auttoi keijuja jouluntaikapölyn valmistamisessa nyt kun kaksoset olivat taas koulussa?
Ja mitä Joulumuori sanoo tavatessaan Possun, joka edelleen virnistää leveästi tullessaan takaisin joulukoululle?
Mitä keijutytöt tuumaavat kouluun paluusta?
Mitä joulukoulussa tänään opetetaan?

Kerro oma tarinasi lentävästä possusta!