Joulumuorin joulukoulu – 16. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Lumiukosta mikään ei kuullosta ihanammalta kuin kuusentuoksuisessa kynttilänvalossa jouluaattoiltana sohvannurkkaan käpertyminen ja ystävien kanssa hiljaa rupatteleminen jouluvalojen vilkkuessa rauhaisasti ikkunassa.

Lumiukko alkoi unelmoimaan joulusta heti siitä hetkestä alkaen, kun jouluntaika kosketti sen porkkananenän päätä ja se täytti keuhkonsa ensi kertaa pakkasilmalla. Mutta sillä hetkellä, kun se näki ensimmäiset jouluvalot välähtävän päälle, se tiesi miksi se oli olemassa: Jouluvaloista tuli sen kutsumus!

Lumiukko osallistui kirjekurssilla joulukoulun jouluvalaistuskurssille ja pian oli selvää, että se oli niin taitava jouluvalojen kanssa, että Joulumuori kutsui sen opettamaan joulukoululaisille kaiken osaamansa. Niinpä tänään on lumiukon vuoro toimia opettajana Joulumuorin joulukoulussa.

Lumiukko suunnitteli oppituntinsa oma unelma johtotähtenään, vaikkei vielä ollut saanut edes kokea jouluaaton unelmaansa. Se aloitti oppitunnin kysymällä joulukoululaisilta tärkeän kysymyksen: ”Millaisen tunnelman te haluatte luoda jouluun?” Sitten se alkoi ohjaamaan oppilaitaan luomaan juuri sen tunnelman jouluvalojen avulla – Se toimii! Kun unelma johtaa, tie on selvä!

Unelman toteuttamiseksi täytyi kuitenkin jokaisen ensin selvittää aikamoinen sotku, eikä ketään joulukoululaista yllättänyt Lumiukon esittämä ensimmäinen askel, joka vaati ahertamista, nimittäin viime vuonna solmuun menneiden jouluvalojen johtojen aukominen.

Onneksi joulukoulussa on oppilaana yksi välkky tonttukokelas, joka keksii heti, miten jouluvalot saataisiin pysymään selvinä. Lumiukko pisti vinkin heti korvansa taakse ja aikoo painattaa sen Joulusanomiinkin, jotta kaikki saisivat kuulla sen!

Mutta vielä on monta kilometriä jouluvalojen johtoja selvitettävänä! Ehtivätkö joulukoululaiset saamaan haluamansa joulutunnelman aikaan? Yksi solmu kerrallaan se selviää!

Millaisen joulutunnelman sinä haluaisit jouluvaloilla luoda?
Minne kaikkialle jouluvaloja voi asentaa?
Millaisia kommelluksia lumiukko oppilaineen joulukoulussa kokee tänään?
Millaisia uutisia Joulusanomissa on tänään?

Voit jatkaa ylläolevaa tarinaa tai kertoa kuvasta omasi.

Sinun tarinasi ei tarvitse kertoa joulukoulusta tai jouluvaloista, millaisen tarinan sinä kertoisit lumiukosta tänään?

Voit kertoa tarinan vaikka siitä, miten lumiukko tehtiin ja kuka sen herätti henkiin.

VÄRITYSVINKKI

Jätä kaikkien valoa tuottavien asioiden ympärille värittämätön alue, jonka voit sitten värittää kevyesti haluamallasi sävyllä. Jouluvalot voivat olla valkeita tai värillisiä, ne voivat vaihtaa väriään tai vilkkua vuorotellen eri väreissä. Voit myös piirtää lisää jouluvaloja kuvaan.