Joulumuorin joulukoulu – 17. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

”Joulumuoriiii! Se on VALMIS!!!” huutaa Apina villisti. Se on juuri saanut valmiiksi hartaasti askartelemansa raportin, eikä malta odottaa vuoroaan esittääkseen sen Joulumuorille. 

Apina ei nimittäin päässyt joulukoulun piparinleipomistunnille mukaan, joten sille tuli kotiläksyksi piparien leipominen kotona ja siitä raportin laatiminen. Ja toki olisi ollut hyvä tuoda mukaan maistiaisia muille joulukoululaisillekin, mutta Apina käytti kaikki taikinansa… Ei, mutta eipä kiirehditä asioiden edelle… Mihin Apinan taikina kului? …Kysymys jää kuitenkin mietityttämään…

Yhdessä joulukoululaiset kokoontuvat Apinan ympärille. On vaikea pysyä nahoissaan jonkin näin innostavan äärellä, nimittäin Apina hyppii jalalta toiselle, eikä vieläkään malta lopettaa raporttinsa heiluttamista ja ääneen hihkumista.

Sitten laskeutuu juhlava hiljaisuus, Apina asettaa raporttinsa pyöreälle pöydälle kaikkien nähtäväksi.

Kuuluu hurmioituneita huudahduksia, kun kaikki ahmivat silmillään… Niin herkulliselta näyttävää piparkakkutaloa, ettei sitä voi edes sanoin kuvailla! Eikä kukaan tule koskaan unohtamaan Apinan raporttia, johon se on koonnut paperista kolmiulotteisen täsmällisen kopion piparkakkutaloluomuksestaan. Vau!

Siihen siis kului kaikki Apinan piparitaikina!

Eikä piparitaloa totisesti voinut kantaa mukana kouluun, niin suuri ja painava se oli. Mutta Joulumuori saa idean – Ehkä piparitalon voisi tuoda näytille yhteiseen joulujuhlaan, johon kaikki on kutsuttu jouluaattoiltana. Joulupukkihan on poissa poroineen, mutta muutama vanha poro jää jouluksi juhlimaan mukaan ja ne voisivat varmasti auttaa vetämään piparitalon juhlapaikalle kelkan kyydissä.

Mikä ihastunut huokailu joulujuhlassa tuleekaan kuulumaan, kun Apinan piparitalo koristaa tunnelmaa kaikkien muiden joulukoristeiden ja joulukukkien kera!

Millaisen piparitalon Apina on tehnyt?
Voit kuvailla taloa tarinassasi tai piirtää siitä kuvan.
Minkä kokoinen se on?
Onko siinä monta kerrosta?
Mahtuuko joulukeijut astelemaan sen käytävillä?
Auttaako lumiukko virittämään siihen valaistuksen?

Kerro oma tarinasi kuvasta tai jatka ylläolevaa tarinaa omin sanoin!