Joulumuorin joulukoulu – 18. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Tuli rätisee takassa majavien köllötellessä tulen lämmössä rentoutumassa päivän puuhastelun jälkeen. Ne opettivat joulukoulussa koko päivän nikkarointia, mutta pikkuhiljaa lahjat alkavat siirtyä pakkaamon puolelle ja nikkaroinnit saadaan päätökseen. Joulurauha alkaa siis jo laskeutua majavien majaan ja meno rauhoittua. Mutta sitten…

Ovelta kuuluu hento koputus…

Toinen majavista pulahtaa käytävään ja käy avaamassa oven. Oven takana värjöttelee pikkukala onnettoman näköisenä. Sen on kylmä ja se on kovin nälissään myöskin. Majava kutsuu sen oitis sisään ja sulkee oven pikkukalan perässä.

Pikkukala ui kohti takkatulen kutsuvaa loimotusta ja kurkistaa pinnalle majavan kavuttua viimeiset askelet tikkaita pitkin takaisin pesäänsä. Majava kääntyy huolestuneena kohti toista majavaa ja kuiskuttelee sille kaiken tapahtuneesta. Majavavaari säntää välittömästi ruokavarastolle etsimään jotain sopivaa suuhunpantavaa pikkukalalle ja majavamuori kuuntelee vieraan kertomusta seikkailusta, joka on onneksi monesta kohtalokkaan kuuloisesta käänteestä huolimatta päättymässä hyvin.

Majavavaari kantaa kukkuraista tarjotinta ja asettelee sen siten, että pikkukala yltää valitsemaan haluamansa tarvitsematta ponnahtaa esiin vedestä.

Pian pikkukala huokaisee syvään ja käpertyy kerälle massu pullollaan takkatulen lämmön hyväillessä sen väsyneitä pikkukalankylkiä. Sitten se nukahtaa syvään ja huolettomaan uneen.

Majavat katsahtavat toisiinsa ja hymyilevät lämpimästi. Kaikki on nyt hyvin ja huomenna päivä on uusi.

Miksi pikkukala oli niin onneton?
Millaisen seikkailun pikkukala on kokenut?
Mitä huomenna tapahtuu pikkukalan herätessä?

Kerro tarina majavien majasta!