Joulumuorin joulukoulu – 2. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Pakkaslumi narskuu suksien alla ja jää paukahtelee pakkasen kiristyessä. Hiiri johtaa kolmikkoa, mutta alkaa väsähtää umpilumessa, joten se ehdottaa pientä mehutaukoa. (Mehutauon jälkeen se siirtyy vähäksi aikaa viimeiseksi jonossa, nauttimaan muiden puhruamissa laduissa sivakoinnista). 

Pian on termospullo kaivettu esiin ja kuuma mehu höyryää ihanasti mukissa, pieniä punaisia läiskiä roiskuu myös hangelle. Muki lämmittää ihanasti lapasten läpi ja tauko tekee hyvää. 

Kolmikko on matkalla Joulumuorin joulukouluun. He asuvat sen verran kaukana, että matkaan on lähdettävä tähtien tuikkeessa, mutta perille saavuttaessa alkaa aurinko jo ujosti kurkistella taivaanrannan takaa. 

Heitä kaikkia mietityttää, mitähän tänään koulussa on vuorossa, kun eilen siellä opiskeltiin ensimmäinen tonttutunti. Joulupukki tarvitsi nimittäin kaikki apukädet pajallaan, joten joulukoululaiset kutsuttiin avuksi pakkaamaan lahjoja. Siitä meinasi ensin tulla melkomoinen sotku, kun hiiri astui vahingossa musteläikkään. Mutta onneksi pian oivallettiin, että hiirenjäljistä voi helposti piirtää lumihiutaleita, kun ensin tassuttelee varpaillaan pienen kuvion… 

Siispä hiiri tanssahteli pian lahjapapereilla omaa pientä tanssiaan ja sai kaikki tontut ja apuun rientäneet metsäneläimet huudahtelemaan ihastuksesta! 

Jos sinun lahjapaketissasi on hieman hassunnäköisiä lumihiutaleita tänä vuonna, voit olla varma että lahja on paketoitu riemulla ja naurun saattelemana. Kuinka ilahduttava ajatus jo itsessään!

Kerro oma tarinasi näistä hahmoista!

Hiihtävätkö lapset joulukouluun vai onko kenties meneillään joulukoulun liikuntatunti?
Minne yhdeltä on kadonnut sauvat, millainen on kadonneiden hiihtosauvojen tarina?

Voit myös kirjoittaa pienen tarinan omista hiihtelymuistoistasi tämän luukun innoittamana.