Joulumuorin joulukoulu – 21. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Norsu ja kirahvi toivat muutama päivä sitten (ks. 19. luukun tarina) kaikista komeimman joulukuusen Joulujärven keskellä olevalta saarelta koristamaan joulukoulun juhlia. Nyt on aika koristella kuusi koreaksi!

Joulukuusen koristelu on yksi joulukoulun kohokohdista, sitä varten on joulukoulussa valmisteltu kuusenkoristeita jo koko kuukauden ajan. On palloja ja sydämiä, lintuja ja lumihiutaleita, köynnöksiä ja tikkunekkuja. Eikä joulupipareilta säästynyt kuusikaan, niitäkin ripustetaan kuusenoksille.

Lopuksi kuuseen sytytetään kynttilät palamaan ja niiden väräjävä valo luo ihanan rauhaisaa tunnelmaa.

Mutta nyt on vielä rauha kaukana, nimittäin katsopa tuota joulukoristelaatikkoa oikein tarkasti – Minusta näyttää, että siellä on katastrofin ainekset valmiina. Pikkukisu on livahtanut laatikkoon ja leikkii nyt innoissaan haurailla joulukoristeilla, joita nostetaan yksitellen ja varoen kuuseen. Mutta pikkukisu ei tiedä sitä, vaan hyppäyttää pallon ilmaan! Se nauraa siitä heijastuvalle kuvajaiselleen, joka on ihan hassusti vääristynyt – Niin suurta nenää ei ole nähty kissojen suvussa sitten kaukaisen isoenon! Ja nappaa pallon jälleen tassuihinsa nauraen edelleen, kun kuvajainen tulee lähemmäs ja nenä vain kasvaa kasvamistaan.

Pikkukisu nauraa ihan kippurassa vielä silloinkin, kun Joulumuori nostaa sen hellästi syliinsä. Hän muistelee viime joulua, jolloin silloinen pikkukisu sai aikaan aikamoista ryminää kiivetessään joulukuuseen sen oltua vastakoristeltu. Kuusesta sinkoili joulukoristeita joka suuntaan ja lopuksi koko kuusi rymähti kumoon, kun pikkukisun muutkin sisarukset hyppäsivät mukaan ”hauskanpitoon”.

Nythän se toki vain naurattaa, kun siitä on tullut muisto, mutta ei Joulumuori halua nähdä siitä kuitenkaan uusintaa tänä jouluna. Niinpä hän kantaa pikkukisun sylissään isokisun luokse, pörröttää sitä leuan alta ja pikkukisun hämmästykseksi yllättää sen ottamalla esiliinansa taskusta esiin kauniin ja kiiltävän joulupallon, pikkukisun leikkejä hyvin kestävän joulupallon, ja ojentaa sen pikkukisulle.

”Kas tässä, pikkukisu, saat tämän ihan omaksi!” Joulumuori sanoo ja jatkaa sitten kysymällä: ”Tulettehan te kaikki mukaan kuusenkynttilöiden sytyttämiseen myöhemmin tänä iltana?”

Koko kissaperhe nyökyttelee innoissaan – Sitä ei jätettäisi väliin mistään hinnasta!

Mitä muuta voisi tapahtua kuusta koristellessa?
Ketkä kaikki osallistuivat kuusen koristeluun?

Voit piirtää kuuseen myös lisää joulukoristeita.

Millaisen kuusenkoristelutarinan sinä kertoisit kuvasta?