Joulumuorin joulukoulu – 22. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

On tonttukokeen aika!
Joulukoulussa on viimeinen tonttutunti meneillään ja joulukoulun oppilaat ovat hieman jännittyneitä, osaavatko he kaikki tonttuiluun tarvittavat taidot?

Tonttukokeessa näytetään, mm. miten hyvin on opittu kurkkimaan salaa kuin tonttu, paketoimaan paketti, koristelemaan pipari, hyppäämään risujen yli luistellessa, valitsemaan kauneimmat havunoksat koristeeksi ja monia muita välttämättömiä tonttutaitoja.

Näitä taitoja on Joulumuori ja joulukoulun monet opettajat opettaneet uutterille joulukoululaisille koko vuoden. Parhaat kurkkijat saavat kunniamaininnan ja mahdollisuuden osallistua tonttujen paraatiin, mutta koskaan kukaan ei ole joulukoulussa jäänyt ilman kunniamainintaa. Jääkö tänä vuonna?

Ei ainakaan tämä tonttukokelas, joka kurkistaa kuusenoksan takaa kettuystävänsä kanssa!

Kettukin on opiskellut ahkerasti joulukoulussa, mutta siinä on hieman villiviikarin vikaa.. Nytkin sen ystävä joutuu toppuuttelemaan sitä olemaan hiljaa paikallaan (ja melkein paljastaa piilopaikkansa, niin kovaa se joutuu ketulle kuiskuttelemaan). Kettu koettaa suostutella ystäväänsä yllättämään kuusta koristelevan koulukaverin, mutta sen suostuttelut menevät kuuroille korville. Ei tule kuuloonkaan, että tonttukokelas koetilanteessa tekisi niin suuren virheen. Onneksi kettukin pian tajuaa tilanteen vakavuuden ja pysyy nahoissaan kokeen loppuun asti.

Pian on siis aika ojentaa Joulumuorille tuore tontturaportti ja viimeistellä viimeinen rusetti joululahjapaketin kääreessä ja sitten onkin viimeinen joulukoulupäivä takana!

Joulumuori kokoaa kaikki joulukoululaiset ympärilleen vielä viimeisen kerran ja yhdessä he huutavat kolmesti ”Hip hip hurraa, joulu on täällä!”. Sitten Joulumuori ojentaa jokaiselle joulukoululaiselle todistuksen ja kutsun jouluaaton joulujuhliin. Siellä kaikki näkevät jälleen toisensa tonttuparaatissa, niin uudet kuin vanhatkin joulukoululaiset, sillä yksikään joulukoululainen ei tietenkään taaskaan jäänyt ilman kunniamainintaa.

Millaisia tehtäviä tonttukokeessa piti tehdä?

Millaisen tarinan sinä kertoisit tontusta ja ketusta?

Voit kertoa tarinan myös omasta viimeisestä koulupäivästäsi tänä vuonna.