Joulumuorin joulukoulu – 23. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Joulupukin reki kimaltaa pirteässä pakkasessa kauniina. Se on putsattu ja kiillotettu ja valmiina pakattavaksi täyteen lahjoja kaikille maailman lapsille.

Porot kuitenkin nuokkuvat vielä tallissaan aamu-unisina. Rauhaisasta tunnelmasta ei voi aavistaa, että pian niillä koittaa vuoden kiireisin päivä. Parin poron pää kuitenkin ponnahtaa pian pystyyn, ne haistavat lähestyvän aamupalan. Pian ovatkin kaikki porot hereillä, koska niitä hoitavan Lohikäärmeen raskaiden askeleiden töminässä on mahdotonta kenenkään nukkua.

Lohikäärme kantaa poroille aamupalaksi sylillisen tuoretta jäkälää ja kutittaa jokaista korvan takaa. Se harjaa porojen turkin ja silittää sarvikarvat ojoon. Porot saavat tänään vielä lepäillä koko päivän – niiden ei enää tarvitse harjoitella lentokierrosta reen edessä. Porot ovat valmiina lähtöön!

Kun poroista on huolehdittu, tarvitaan Lohikäärmeen apua reen pakkaamisessa. Se on kaikista Joulujärven otuksista isoin ja vahvin (vaikkakin norsu ja kirahvi sopisivat toki voimiensa puolesta myös tehtävään, mutta koska ne ovat vasta valmistuneet joulukoulusta, ne ovat joululomansa ansainneet), joten Lohikäärme kantaa paketteja rekeen koko päivän.

Reen luona parvi joulukeijuja pirskottelee joululahjoille joulun taikaa, jotta kaikki paketit mahtuvat mukaan ja sitten ne asetellaan järjestyksessä kyytiin. Iso säkki täyttyy pienemmistä säkeistä, joista jokaisessa lukee jonkin perheen tai lapsen nimi. Jouluntaian avulla oikea säkki löytyy aina, tarvitsee vain sanoa ääneen kyseisen perheen nimi ja lahjasäkki sinkoaa Joulupukin syliin ja muuttuu käskystä oikeankokoiseksi.

Lohikäärmeestä on kiehtovaa katsoa joulukeijuja työnsä ääressä. Tonttujen ja joulukoululaisten pakkaamat kauniit joululahjapaketit katoavat yksi kerrallaan säkkeihin ja kutistuvat pieniksi.

Voi sitä ilon määrää, jonka Joulupukki pääsee jakamaan maailmaan tänäkin jouluna!

Onkohan joulukeijuilla käytössä taikasanoja, millaisia ne voisivat olla?
Minkä nimisiä Joulupukin porot ovat?
Mitä porot aikovat tehdä vapaapäivänään?

Kerro oma tarinasi lohikäärmeen puuhista joulun alla.

Jos olet kirjoittanut tarinoitasi talteen, on tänään ja huomenna hauska lukaista kaikki läpi ääneen ja nauttia tarinatuokiosta yhdessä perheen kanssa!