Joulumuorin joulukoulu – 24. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Kuuntele tarina Tarinatädin kertomana nauhoitteelta.

Reki on valmiina ja porot tempoilevat valjaissaan malttamattomina lähtöön, mutta juuri kun Joulupukki on antamassa lähtökehotuksen, kuuluu hento huuto: ”Joulupukki, Joulupukki! Odota!”

Sieltä pomppii paikalle kani kantaen kainalossaan pakettia. Joulupukki huokaisee helpotuksesta, ihanaa, että kaikki paketit ehtivät mukaan!

Mutta pakettiapa ei ole tarkoitettu pakattavaksi mukaan. Kun hengästynyt pieni otus pääsee reen luokse, se ojentaa paketin Joulupukille sanoen: ”Hyvä Joulupukki, tämä meinasi unohtua. Se on sinulle Joulumuorilta ja meiltä kaikilta joulukoululaisilta!”

Joulupukki hymyilee leveästi partansa kätköissä ja ottaa vastaan kauniin lahjan. Hän avaa paketin varovasti kunnioittaen jokaista teipinpalaa. Hän kääntää auki lahjapaperin kulman ja näkee paketissa jotain ihanan pehmoista ja pörröistä. Mitähän se oikein on?

Joulupukki katsoo kania, joka hymyilee kainosti ja odottaa kärsivällisesti, mitä Joulupukki lahjasta sanoo, jotta se voi kipittää kiireesti kertomaan Joulumuorille. Mutta Joulupukki on hiljaa, ja avaa toisenkin kulman lahjakääröstään. Asia ei kuitenkaan ratkea ennen kuin koko paketti on avattu ja Joulupukki on levittänyt pörröisen lahjan syliinsä. Se on raidallinen kaulaliina! Joulupukki ilahtuu ja kääräisee lämpimän kaulaliinan kaulaansa kiitollisena.

Kani katsoo liikuttuneena loittonevan reen perään vielä kauan, koska Joulupukin kiitokset olivat niin sydämellisen kauniit, että ne lämmittävät paremmin kuin pörröisinkään kaulaliina, eikä sellaiset kuultuaan heti pysty hoppuilemaan…

Mutta kohta kani tokenee, säntää Joulumuorin helmaan ja kertoo hänelle kaiken aloittaen siitä, miten ojensi lahjan Joulupukille ja katsoi hänen ottavan lahjan esille. Kani raportoi, kuinka muisti kertoa Joulupukille myös sen, miten jokainen joulukoululainen oli neulonut kaulaliinaan yhden raidan. Jopa nekin eläimet, joille ei puikkojen piteleminen sorkassa tai tassussa ollut kovin helppoa, sai joulun hengessä apua muilta joulukoululaisilta ja sai siten oman raitansa Joulupukin kaulaliinaan.

Kani pani merkille, miten Joulupukki ihaili jokaista raitaa erikseen ja arvasi ihan oikein kuka minkäkin oli neulonut. Raidat hehkuivat kaikissa maailman väreissä ja joulukeijujen raidat vähän jopa leijuivat ilmassa, koska joulukeijut tuovat aina hieman jouluntaikaa kaikkeen mihin koskevat. Se oli ihmeellinen kaulaliina!

Joulumuori oli tyytyväinen kuulemastaan, nyt Pukki pysyy lämpimänä koko pitkän matkan maapallon joka kolkkaan. Sinne teidänkin kotiin asti!

Ajankuluksi voitte kertoa vielä viimeisen tarinan tästä joulukalenterista, vaikka Joulupukin matkasta…

Mitä matkalla tapahtuu?
Löytääkö Joulupukki helposti perille teidän kotiinne?
Tai ehkä haluat kertoa tarinan Joulumuorin joulujuhlista ja tonttuparaatista, joissa kaikki joulukoululaiset juhlistavat suosikkijuhlaansa?

Hyvää joulua ja rattoisaa Joulupukin odottelua!

Kiitoksia väritysseikkailuun osallistumisesta!

Kuuntele viimeisen luukun tarina Tarinatädin kertomana (3 min)

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu