Joulumuorin joulukoulu – 3. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Hirvi on hirveän innostunut! Se on ensimmäistä kertaa elämässään kirjoittanut kokonaisen kirjeen!

Joulumuorin joulukoulussa oli juuri joulukirjeen kirjoittamisen oppitunti ja siellä kerrottiin kaikki mahdollinen tieto niin kirjeiden kirjoittamisesta, niihin osoitteen ja postimerkin asemoinnista kuin myös Joulupukin postikonttorin kirjemääristä ja Joulupukin suosikkikirjeistä. 

Yksi hänen suosikeistaan on päivätty vuodelle 1732 ja ripustettu kultakehyksissä seinälle. Sitä on käytetty mallina joulukirjeisiin jo vuosisatojen ajan ja siksipä monet Joulupukin saamista kirjeistä alkaa edelleen sanoin ”Rakas Joulupukki, mitä sinulle kuuluu?” 

Hirvi on taiteillut omaan kirjeeseensä viestin Joulupukille muistaen toivottaa lopuksi myös hyvää vointia ja unohtamatta liittää lahjatoivettaan kirjeeseen (siihen puolivälin tienoille). 

Nyt Hirvi ojentaa kirjeensä Postitontulle, jonka tärkeä tehtävä on toimittaa kaikki kirjeet perille varmasti ja ajoissa, jotta Joulupukki ehtii tehdä kaikki tarvittavat valmistelut. Se pinkaisee juoksuun heti saatuaan kirjeen tumppuunsa ja tuossa tuokiossa se on jo kadonnut näkyvistä. 

Hirvi hymyilee leveästi, koska se odottaa oman lahjatoiveensa tuovan iloa niin sille itselleen kuin monille sen ystävistäkin. Mitähän se toivoi Joulupukilta?

Kerro oma tarinasi kirjeestä, hirvestä ja lapsesta!

Millaisen kirjeen hirvi on kirjoittanut?
Vai onko kirjeen kirjoittanut lapsi ja hirvi on viemässä sen perille?
Vai onko kyseessä kiireinen viesti Joulumuorille Joulupukilta – Mitä viestissä kerrotaan?
Sinä päätät oman tarinasi kulun.

Voit myös kirjoittaa oman kirjeesi Joulupukille tarinan sijasta.