Joulumuorin joulukoulu – 4. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Kuka huomaa lumihangelta valkeat, talviturkkiset kärpät?

Ne uurastavat kuin salaa, huomaamattomissa, rakentaen Joulumuorilta läksyksi saamaansa lumilyhtyä.

Ensin yksi pallo, sitten toinen, kunnes palloista muodostuu alin kehä lyhtyyn. Sitten kuudes pallo vai kahdeksas? Kärpät sekosivat jo laskuissa, mutta lumipalloja syntyy aina vain lisää!

Lopulta on lumilyhty valmis ja pienempi kärppä taikoo esiin taskustaan pienen tuikun. Isompi sytyttää sen tulitikulla ja sujauttaa varovasti lumilyhdyn sisään. Pian kärpät katselevat lumoutuneina lumilyhdyn väräjävää valoa hangella ja sen varjojen leikkiä. 

Mitäs sitten tehdään? Kysyy vanhempi kärpistä. ”No tietysti mennään tekemään Joulumuorille raportti tästä rakennusurakasta!” vastaa kärpistä pienempi. 

Mutta Joulumuori ei haluakaan ihan tavanomaista raporttia, jossa laskettaisiin tarvittavien lumipallojen määrä ja kerrottaisiin työskentelytavat, vaan hän haluaa nähdä joulukoululaisten piirroksen tai askartelun omasta lumilyhdystä. Ja sehän sopii kärpille – Ne rakastavat piirtämistä!

Kerro oma tarinasi kuvasta!

Piirustusvinkki

Piirrä lumilyhty valmiiksi ja auta kärppiä.
Kuinka monta kerrosta sinun lumilyhdyssäsi on?

Väritysvinkki

Tähän luukkuun sopii hennon pastelliset värisävyt. Talviturkkisiin kärppiin voi värittää varjostuksia vaalean liilalla (tai jos on vain tummaa liilaa, pidä kynää hyvin hennosti paperilla, jotta väriä tulee vain vähän). Harmaan sävyillä voi myös varjostaa ja lumellahan varjon väri usein on sininen. Kaikki riippuu valon väristä. Varjo on aina valon vastavärinen.

Lisää väritysvinkkejä löytyy Tarinatädin joulukalenterin väritysvinkeistä