Joulumuorin joulukoulu – 6. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

(Tarina jatkuu eilisestä luukusta…)

Valot syttyvät pikkuruisiin ikkunoihin puussa yksi kerrallaan, kun puun asukas kulkee kierreportaita aina ylös, ylös, ylöspäin kodissaan, niin että pian sen pää on jo ihan pyörällä.

Tänään on itsenäisyyspäivä ja siksi se kapuaa vielä ullakkonsa piilossa olevasta luukusta oksalle. Aukko syntyi, kun toukka nakersi puuhun kolon ja sitten tikka hakkasi sitä nälissään suuremmaksi. Mutta toukka oli jo ehtinyt muuttua pörriäiseksi ja lentää pois ja nyt aukko on peitetty luukulla. Josta siis puussa asuva otus kömpii esiin ja tervehtii kahta suurta kynttilää vahtivaa lintua. Kynttilät on sytytetty oksalle itsenäisyyspäivän kunniaksi.

”Ai, sinä oletkin jo saanut apua kynttilöiden sytyttämiseen,” totesi otus, käänsi selkänsä ja kapusi takaisin koloonsa ennen kuin lintu ehti edes toivottaa sille hyvän juhlapäivän toivotukset. Niin kiire otuksella oli takaisin alakertaan, jossa sitä odotti kylmästä värjöttelevä Siili.

Pienen hyräilyn saattelemana puun asukas nyt käveli pitkät kierreportaat alas, alas, alaspäin ja tällä kertaa sammutti joka kerroksesta valot ohi mennessään.

Mutta ei sen olisi tarvinnut hoppuilla. Siili oli sillä väli pannut olonsa mukavaksi, se oli jo luopunut huovastaan ja nostanut jalkansa rahille takkatulen loimutessa ja räiskyessä takassa.

”Tämä jos mikä on horroksesta luopumisen arvoista” Siili tuumaili ääneen siemaillen kuumaa glögiä mukistaan, kun puun asukas saapui paikalle paperikäärö kainalossaan.

Joulukouluhan on lomalla tänään, kuten muutkin koulut, mutta se ei tarkoita etteikö Joulumuori olisi järjestänyt oppilailleen jotain tärkeää opittavaa tänäänkin. Ja siitä juuri olikin nyt kyse, nyt järjestettäisiin yhdessä juhlat!

Puun asukas rullasi käärön auki uteliaan Siilin silmien edessä ja selvitteli kurkkuaan ennen kuin alkoi lukea juhlasuunnitelmaa ääneen kohta kohdalta.
Pian paikalla oli jo valtava joukko innokkaita apulaisia, kaikki halusivat osallistua metsän itsenäisyyspäivän juhliin.

Minkälainen juhlasuunnitelma kääröstä paljastuu?
Millaiset juhlista tulee?
Miten joulukoululaiset voivat olla avuksi?
Ketä kaikkia juhlaan on kutsuttu?
Miltä Siilistä tuntuu osallistua ensi kertaa itsenäisyyspäivän juhliin?
Mitä Lintu voisi tehdä juhlajärjestelyissä auttaakseen?

Klikkaa ovea kuvassa,
niin saat yllätyksen!

Liitä yllätysvärityskuva tarinaasi,
kuten Tarinatätikin tässä teki tai
kerro siitä ihan uusi tarina.

Jaa oma tarinasi kommenteissa alapuolella!

Hauskaa itsenäisyyspäivää!