Joulumuorin joulukoulu – 7. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Siili on vihdoin tullut oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan eikä malta odottaa, että joulukoulu vihdoin alkaa!

Ja pian Joulumuorin joulukoulun kello kilahtaakin jo tunnin alkamisen merkiksi. Kelloa soittaa pieni koiranpentu, joka piileksii muorin hameenhelman alla lämpimässä. Sitä vähän ujostuttaa pitää niin suurta meteliä, mutta hyvinhän se siltä sujuu kaikesta huolimatta!

Tänään on vuorossa oppitunti piparinpaistosta. Koiralla valuu kuola sen seuratessa opetusta kiinteästi. Mutta parhaimmat muistiinpanot saa aikaan Orava, joka on kerrankin löytänyt itselleen sujuvimman tavan muistaa asioita (Oravathan tunnetusti unohtelevat minne kätkivät syksyllä talvivarastonsa, mutta tämä orava onkin fiksu harjoitellessaan muistiinpanojen tekemistä kynä sauhuten!)

Pian on selvillä niin taikinantekemisen salaisuudet (jäähdytä siirappia sopivasti) kuin oikeanlaisen piparimuotin valintakin ja oppilaat ovat valmiita lähtemään sisätiloihin harjoittelemaan kuka minnekin… Mutta missä muuten Joulumuorin joulukoululaiset voivat leipoa pipareita, kun kuvassa ei näy rakennuksen puolikastakaan?

Joulupukilla on siihen onneksi ratkaisu.

Joulumuori rakastaa olla ulkona ja siksi suurin osa joulukoulun opetuksesta tapahtuu ulkona, mutta jouluntaian avulla opetuspaikkoja voi olla monenlaisissa paikoissa, jopa järvenjään alla tai kätkössä kontiaisen kolossa. Jouluntaika auttaa kaikkia oppilaita muuttumaan juuri oikeankokoiseksi opinahjoon nähden tai pysymään lämpiminä tai vaikka hengittämään veden alla ja pysymään kuivina!

Ja onpa muutamia joulukoulun tunteja pitänyt järjestää myös ulkomailla, mutta sehän käy Joulupukilta kädenkäänteessä, matkanteko ei ole hänelle ongelma eikä mikään, kun ripauttaa vähän jouluntaikaa mukaan kuvaan.

Silloin pieni koiranpentukin näyttää nenänpäänsä rohkeasti esiin Muorin hameenhelman suojista ja saa ripauksen jouluntaikaa (vaikkakin se suloisesti aivastaa siitä joka kerta) ja näin joulukoulun oppitunnit voi järjestää mitä mielikuvituksellisimmissa paikoissa.

Mutta nyt rönsyilin tarinassa jälleen kovin kauas alkuperäisestä, eli kerropa sinä, millaisen tarinan piparinpaistamisesta joulukoulussa voisi kertoa!

Laske myös kuinka monta piparia löydät koko joulukalenterista? Niitä on joku käynyt kätkemässä pitkin poikin kuvaa ja tonttujen taskuja.

Mitä Joulumuorin joulukoulussa tapahtuu tänään sinun tarinassasi?