Joulumuorin joulukoulu – 9. luukku

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Tässä ei kuljekaan mikä tahansa kukkalähetys kohti Joulumuorin joulukoulua, vaan opetustarkoitukseen valittuja erikoiskukkia. Joulukoulussa on tänään vuorossa joulukukka-asetelmien tekemistä, eri joulukukkalajien tunnistamisharjoituksia ja niiden hoito-ohjeiden opettelua. 

Kohta tulevat tutuksi niin tuoksuvat hyasintit kaikissa väreissään, kuin joulutähdet ja sypressitkin. Jouluruusuja ja amarylliksiakaan ei ole unhoitettu. Tunnilla kerrotaan, miten välttää kukkien äkillisen kasvun mittoihin, joissa kukkakepeistäkään ei enää ole iloa (Vastaus: niitä kastellaan hyvin niukasti) ja valistetaan siitä, miten kukat saa kukkimaan juuri jouluksi, jottei niiden kukinta ole jo ohi aattoiltana tai vasta tuloillaan pahimmassa tapauksessa uudeksivuodeksi. Nehän ovat joulukukkia eivätkä uudenvuodenkukkia! 

Vaikka kaikki joulukoulun oppilaat eivät ole innoissaan kukkatunnin teoriaosuudesta, innostuvat hekin kun saavat pistää kätensä multaan ja asetella hyasintinsipuleita vierekkäin. Toiset tykkäävät tehdä arvoituksellisia asetelmia ja jättävät katsomatta minkäväristä kukkaa sipulista ennustetaan pukkaavan. 

Osa oppilaista suuntaa metsään ja Joulumuorin luvalla poimii sieltä jäkälää koristeeksi ruukkuun (vaikka porot kyllä hieman vastustelevat ruokansa viemistä, mutta onneksi jäkälää on Joulupukin metsissä riittävästi kaikille) ja toiset oppilaista askartelevat jouluseppeleitä oveen kiinnitettäväksi havuista, kävyistä ja koristellen ne lopulta silkkinauhoin. 

Millaisista joulukukista sinä tykkäät eniten?
Entä mitä kelkkaa vetävällä tontulla on jalassaan?
Voit kertoa myös siitä seikkailusta, joka tontulla ja hiirellä oli ennen kukkien lastaamista kyytiin. 

Jos olet yhdistänyt Joulumuorin joulukoulu- ja Joulu järven rannalla -joulukalenterit, voit jatkaa piirtämällä kelkan jälkiä toisen kalenterin puolella ja miettiä, keneltä tai mistä tonttu on kukat hakenut, näkyykö se kuvassa? Kenet tonttu tapasi matkalla ja mitä he puhuivat kohdatessaan?

Kerro oma tarinasi kuvasta!