Kevätseurantavärityskuvan luonnostelua 2018

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Vuoden 2018 ”Lehmät laitumelle” -kevätseurantavärityskuvaan toivottiin haarapääskyä, joten lisäsin sen mukaan jättisuurena! Sen pään kauniin punaiset ja siniset sävyt väritettyään voi olla varma, että kesä on täällä!

Tässä kuvailen kevätseurantavärityskuvan piirustusprosessia keväällä 2018, jolloin kuva toteutettiin uutiskirjetilaajieni esittämien toiveiden pohjalta.

Värityskuvan piirtämisen vaiheet:


  1. Kurkkasin uteliaana millaisia vastauksia olitte antaneet kyselyyn ja ihastuin siitä, että sainpas kuin sainkin suurimman osan mahtumaan mukaan! Kiitoksia vastauksistanne!

  2. Ensin kirjoitin kaikki ideat listaksi ja mietiskelin miten yhdistää hahmot yhdeksi kuvaksi. Millaisessa maisemassa kevättä tänä vuonna odotettaisiinkaan…

  3. Luonnostelin listan ja mielessäni vilistävien ideoiden pohjalta ensimmäisen luonnoksen.

  4. Seuraavaksi (koska pidin luonnoksesta paljon) otin esiin valopöydän ja piirtelin luonnoksen päälle lyijykynällä uuden version kuvasta.

  5. Tussasin sitten kuvaan lyijykynäjäljen päälle vielä uuden version kuvasta.

  6. Skannasin kuvan.

  7. Lopuksi viimeistelin värityskuvan yksityiskohtia vielä tietokoneella ja hups, huomasin, että olin kiirehtinyt valkovuokkojen kanssa, joten piirsin ne uudestaan toiselle paperille ja skannasin vielä sen erikseen kuvaan mukaan.

  8. Seuraavaksi sitten mietiskelin, mitä kaikkia piirrustus- ja väritysvinkkejä kuvaan voisikaan vielä liittää mukaan ja paketoin sen valmiiksi kevättä varten.

Tämä artikkeli on julkaistu aiemmin 22.3.2018

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Voita värityskuvatapaaminen

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *