Kirsikankukat kauneimmillaan

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Luin vasta illalla uutisista, että Etelä-Suomessa on NYT parhain hetki bongailla kirsikankukkia. Mutta kas kummaa, vaistoni vei minut lähimmälle kirsikkapuulle jo aamulla tarkistamaan, mikä meininki.

Puu kukki valtoimenaan, kauniina vaaleanpunaisena röyhynä!

Puuta kuvasi kaksi muutakin ihastunutta ohikulkijaa. Kuulin toiselta heistä, että hän oli pari päivää sitten huomannut, miten kukinta oli juuri alkamassa, siksi hän tulikin tänään paikalle uudestaan auringon lämmön houkuttelemana.

Jos et pääse puiden juurelle niiden kukinnan ollessa käynnissä, on seuraava vaihe myös hurmaava. Terälehdet putoavat ja koko maa täyttyy vaaleanpunaisesta. Siinä on hauska tanssahdella ja kuvitella kävelevänsä hattaralla!

Millaisen tarinan sinä kertoisit myyrästä, auringosta ja kirsikankukista?

Entä tuleeko kissakin mukaan tarinaan vai liittyykö siihen kenties äiti, isä tai ystävä, jonka kanssa kävit kukkia katsomassa?

Tarinavinkki

Kevätseurantavärityskuvasta kertomasi tarinat voivat olla myös kuvauksia siitä, kun saavuit paikalle muistona siitä, miltä vaaleanpunainen hetki sinusta vaikutti.

Väritysvinkki

Kuvassa näet puuvärien joukossa tasavärisen vaaleanharmaan kynän. Se on nimeltään full blender -kynä, joka on väritön öljyvahakynä. Värittämisen lopuksi sen kanssa voi käydä läpi kuvasta ne kohdat, joiden sävyjä haluaa syventää tai tasoittaa.

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Voita värityskuvatapaaminen

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *