Lehti leppäkertun lentävänä mattona

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Syksy2020-Tarinatädin värityskuvat

Eräänä syksyisenä aamuna leppäkerttu käveli lehtikauppaan ja pyysi saada nähdä lentävien lehtien koko valikoiman. Se oli päättänyt, että nyt oli aika aloittaa uusi seikkailu ja siihen se tarvitsi menopelin.

Lentävien lehtien valikoima oli häikäisevä… Lehtiä oli kaikenvärisiä ja muotoisia: Oli kuvakirjottuja, kukallisia, pilkullisia ja raidallisia. Myös itämaisia sekä muita nukkapäällysteisiäkin lehtiä löytyi niille, jotka niitä kaipasivat.

Leppäkertun silmiä hiveli kellertävä lehti, joka ikään kuin hyppäsi silmille (ei onneksi oikeasti, sitä ei oltu vielä aktivoitu – Se pysyi hiljaa paikallaan), niin raikas ja kaunis se oli.

Leppäkerttu kysyi hiireltä, joka sattui olemaan tuuraamassa lehtikaupan omistajaa ja myymässä lehtiä: ”Paljonko tämä maksaa?”

Siihen hiiri totesi, että hintaa lentävälle lehdelle tulisi kolmen aterian verran.

”Mitäs nuo ateriat sitten tulisi sisältää?” Leppäkerttu kysyi hieman huolissaan (se ei ollut aivan varma löytyisikö siltä varastosta tarpeeksi erikoista syötävää).

Hiiri vastasi myhäillen, että tammenterhoja ja kuivattuja mansikoita sekä mustikoita.

Leppäkerttu oli hintaan tyytyväinen, koska sillä oli muhkeat varastot niin tammenterhoja kuin marjojakin talven varalle. Se itsehän ryömisi koloonsa talveksi, mutta sillä oli kauppa, jossa se myi talviruokaa sitä tarvitseville. Sen kauppa oli itsepalvelukauppa ja auki koko talven.

Hiiri kääri leppäkertun ostoksen rullalle ja vielä kauniiseen itsevärjäämäänsä pakkauspaperiin. Ojennettuaan kääreen leppäkertulle se ei nähnyt enää kuin vilauksen, kun leppäkerttu malttamattomana ryntäsi kääre kainalossaan kaupasta ulos ja heti nurkan takana repi paperit uuden menopelinsä päältä.

Se kuiskasi lehdelle oman nimensä, jotta se tulisi tutuksi. Kun lehti nytkähti hieman kuultuaan nimen, leppäkerttu koputti sitä kolmesti, silitti kahdesti ja pyörähti kerran ympäri. Sen jälkeen se istui lehdelle ja odotti kärsivällisesti.

Eikä aikaakaan, kun lehti hyrähti käyntiin ja leppäkertun uusi seikkailu saattoi alkaa!

Minne leppäkerttu lentää lehdellään ensimmäiseksi?

Kerro oma tarinasi leppäkertun seikkailuista ja
nauti tarinankerronnan hauskuudesta.

Tarinatädin väritettävät Joulukalenterit

Viisi erilaista väritettävää joulukalenteria!

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *