Leppäkertun picnic

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Muutamissa koivuissa höröttivät jo hiirenkorvat esillä, kun leppäkerttu surahti ohi touhukkaana. Mehiläinen ei vielä ollut ilmaantunut paikalle, vaikka ne olivat sopineet menevänsä yhdessä eväsretkelle. Mehiläinen toi aina mukanaan mitä maistuvimmat hunajaleivokset. Niiden maku oli viipyillyt leppäkertun kielellä koko pitkän talven yli.

Mutta missä oli mehiläinen?

Ehkä leppäkerttu oli viettänyt liian kauan aikaa ison kiven juurella, jossa sen talvipiilo sijaitsi. Siellä se oli lämpimässä odotellut kelien lämpenemistä malttamattomana.

Kyllä sen odotus vielä palkitaan ja mehiläinen surahtaa sen vierelle kauniin keltamustana ja eväskori kyynärtaipeessaan.

Oletko sinä jo nähnyt nämä molemmat pöristelijät?

Millaisen eväsretken ne viettivät yhdessä sinun tarinassasi?

Väritysvinkki

Voit valita itse, minkä puun silmujen puhkeamista tarkkailet! Piirsin koivun raidat suureen puuhun jälkikäteen kuvaa värittäessä, koska tykkään tarkkailla koivun silmujen pilkistämistä esiin, mutta voit valita oman suosikkipuusi, ne kaikki kehittävät lehtensä hieman eri tahdissa.

Koivun hiirenkorvat ovat ensin vaalean vihreitä, mutta kesän ollessa jo pidemmällä ne muuttuvat kevään raikkaan vihreästä tummemmaksi kesänvihreäksi. Voit värittää vaaleanvihreän päälle tummemmalla vihreällä uuden sävyn, kun teet tuon havainnon luonnosta!

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Voita värityskuvatapaaminen

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *