Miksei joulukalentereissa ole tarinoita valmiina?

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Tarinatädin värityskuvien perusajatuksena on tarjota mahdollisuuksia lapsen oman mielikuvituksen herättelyyn ja väritettävien joulukalenterien ihanuus onkin minusta siinä, ettei valmiita tarinoita ole.

Tarinat syntyvät siinä värittäessä sellaisina kuin sillä hetkellä ovat.

Ihan ensin saattaa mieleen nousta vain vaikka tontun ikä, toisella kertaa sen nimi. Joskus tarinat ovat vielä hiljaisempia ja niitä pitää kaivella ja odotella ja joskus niitä ryöppyää hurjalla tahdilla niin, ettei kynä pysy mukana.

Joulukalenterin mukana…

…Saat liudan kysymyksiä inspiroimaan oman tarinatuokiosi sisältöä.

On ihanaa, että jokaisella on vapaus tulla kuulluksi oman tarinansa kanssa. Sen hetken arvokkuutta ei voi edes mitata, kun tapahtuu aito kohtaaminen, hyväksyvän läsnäolon hetki, jossa lapsi saa kertoa oman tarinansa ja tulla nähdyksi.

Tarinankerrontatuokion tieteelliset perustelut puoltavat myös hetken arvokkuutta, niin kertoessa kuin kuunnellessakin tarinoita kehomme muodostaa mielihyvähormoniksi kutsuttua oksitosiinia.

Tarinatuokio ei siis pelkästään rentouta, vaan myös auttaa luomaan yhteenkuuluvuuden tunnetta. Eli pienellä vaivannäöllä hyväksyvän ilmapiirin ja taianomaisen tarinatuokion rakentamisen kautta voi kumota joulukiireen ja tuoda esiin joulun todellisen lahjan: toisista välittämisen!

Jos omat tarinat eivät tule…

Jos vallan tarinattomuus vaivaa, omat tarinat eivät putkahtele esiin ja joulukalenterista on muotoutumassa silkka väri-iloittelu, ei hätää, päivittäin on luvassa myös Tarinatädin kynäilemiä tarinoita blogin puolella, joita voitte lukea ääneen toisillenne, kunhan aloitetaan värittäminen joulukuun ensimmäisenä!

Tule silloin Tarinatädin joulublogiin inspiroitumaan.

Lue lisää vastauksia
joulukalentereista
usein kysyttyihin kysymyksiin:

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.