Mitä kisu tähyää?

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Västäräkki halusi yllättää kisun. Se oli juuri palannut etelästä, mutta Kisupa ei vielä ollut huomannut sitä. Kisulla on aina ollut taipumus tähytä kauas, vaikka läheltä voisi löytyä juuri se, mitä se etsii. Yllättääkseen Kisun västäräkki hiipi aivan kisun tassun viereen ja jäi siihen tuijottelemaan. Se arveli, että Kisu kyllä pian laskee kaukoputkensa ja katsoo ympärilleen.

Mutta västäräkin odotuksesta meinasi tulla pitkääkin pidempi! Kisu nimittäin oli juuri huomannut jotain vaalean vihertävää vastarannalla. Se tuijotti niin tiukkaan, että pian tuo vaaleanvihertävä pallura alkoi jo tuon tuijotuksen voimasta värähdellä. Kisu jatkoi tuijotustaan, ja pian pallura pullistui ja pullistui, kunnes yhtäkkiä siitä pongahti auki yksi kirkkaankeltainen terälehti. Yksi toisensa jälkeen terälehtiä räpsähti auki samalla, kun Kisu katsoi kaunista tapahtumaketjua lumoutuneena.

Eikä se huomannut laskea kaukoputkeaan alas, ei ennen kuin pieni mato luikerteli sammaleista esiin ja västäräkki hyppäsi nappaamaan madon hihkaisten samalla äänekkäästi.

Kisun riemulla ei ollut rajaa, kun se pääsi kertomaan västäräkille rentukoiden puhkeamisesta kukkaan. Västäräkkikin kurkisti kaukoputkeen ja pyrähtipä se rentukoiden luoksekin vastarannalle tutkimaan niitä lähempää.

Kisu todella tykkää kaikesta kauniista ja kevätkukista erityisesti!

Millaisen tarinan sinä kertoisit kisusta?

Tarinaa on kiva kuvitella samalla, kun värittää kuvaan keväthavaintoja. Tämä tarina syntyi, kun tapasin kevään ensimmäisen västäräkin ja huomasin ensimmäiset arat rentukankukat veden äärellä.

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Voita värityskuvatapaaminen

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *