Omenapiirakanteon asiantuntijat

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

”Jos minulla on kaksi omenaa ja puussa tuon verran ja sinä syöt yhden omenan, kuinka monta omenaa on yhteensä?” kysyi koira pilke silmissään. Se tiesi, että suureen omenapiirakkaan, joka leivottaisiin Sienitalon syysjuhlaan, tarvittaisiin ainakin yhdeksän omenaa. Kuinka monta omenaa siis saa syödä ennen leipomista… Osaatko sanoa? 

”Ei huolta, minä laskin jo ne!” totesi Sani hypätessään alas puusta. Maa tuntui hauskan viileältä hänen paljaissa varpaissaan. ”Mennään hakemaan tikapuut niin saadaan loputkin omenat talteen!” Ja niin ystävykset lähtivät käymään kotona.

”Kuulitko?” kuului kuiskaus omenasta. Toinen omena, joka möllötti vieressä punaisempana kuin koskaan vastasi pian: ”Kuulin, me päästään mukaan juhliin!!” Mutta eihän ne ollutkaan omenat, jotka puhuivat!

Nimittäin nyt ensimmäisestä omenasta pilkisti esiin pieni toukka – kiukkuisena kuin herhiläinen. Se pihisi ja puhisi ja lähestyi toukkamaisen touhukkaana (vaikkakin hyvin hitaasti, mutta toukaksi supernopeana) toista omenaa.

”Ei voi olla totta! Jos me ei heti muuteta, niin meistä tulee piirakkaa!” Toinen toukka pisti päänsä esiin ja nielaisi palan kurkustaan. ”Apua!”

Mutta ennen kuin toukat ehtivät hermostua sen enempää kuului alapuolelta ystävällinen ääni, jostain käävän tienoilta, joka sanoi: ”Hei kuulkaa, tulkaa mukaan juhliin! Sinne ovat kaikki tervetulleita! Ne alkavat sinä iltana kun voitatit sytyttävät valonsa!”

Kotilo sai näin kaksi uutta ystävää ja toukat tulisivat tutustumaan koko metsän väkeen sienitalon syysjuhlissa!

Mutta ensin ne pyysivät päästä mukaan leipomaan Sanin ja koiran kanssa omenapiirakkaa. He kun olivat omenien erikoisasiantuntijoita ja pystyivät kertomaan, miten asetella omenat piirakan päälle siten, että makujen sinfonia olisi mitä miellyttävin.

Millaisen tarinan sinä kertoisit omenoista, lapsesta puussa ja koirasta, joka auttaa?

Kotilon tarinan voit lukea täältä.

Tarinatädin väritettävät Joulukalenterit

Viisi erilaista väritettävää joulukalenteria!

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *