Oravan kevätlento

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Kevätseuranta2020-Tarinatädin värityskuvat
Tuomenkukkien katveessa leijui oravaa odottamassa värikäs kupla, jonka alle oli kiinnitetty kori. ”Mikähän tuo on?” tuumaili orava ja nuuski tiensä varovasti edeten kohti outoa ilmestystä. Orava hyppäsi uteliaana koriin… Sitten tapahtuikin monta asiaa yhtä aikaa: Se kuuli käkätystä tuomen kätköistä ja siinä samassa tunsi myös nousevansa ilmaan korin mukana, maisematkin alkoivat vaihtua! Rontti-varis oli irrottanut kuumailmapallon köyden ja näin orava pääsikin kevätlennolle!

Ensin oravaa kauhistutti vähän, mutta kun se huomasi kuplansa leijailevan kiltisti metsässä, se alkoi innostua! Tässähän se pääsi näkemään metsän korkealta ilman vaivaa kiipeilystä ja loikkimisesta. Kuusen ohi lipuessaan se kurkotti kourallisen kerkkiä matkaevääksi ja tähyili sitten iloisena kiivaalla tahdilla vihertyvää ja visertelevää kotimetsäänsä. Se leijaili kirsikkapuiden ohi, näki kimalaisen pörräilevän kukissa ja huomasi kohta nenäänsä kantautuvan ensi kertaa kielojenkin sulotuoksua!

Keväthän on jo pitkällä!

Oravakin oli jo saanut ylleen upean mehevänruskean kesäturkkinsa ja sen massukin oli kauniin valkea uudessa karvassaan.

Kaikkialla alkaa olla värikästä!

Kevätseuranta2020-Tarinatädin värityskuvat

Tarinatädin kuvaan on nyt väritetty melkein kaikki keväänmerkit, joita luulen pääseväni näkemään kevään aikana. Kun pääskynen ilmaantuu ja kesä alkaa, väritän sen kunniaksi kaikki loputkin havainnot nähdyiksi. Siilien lyllerrystä ja sisiliskojen vilahduksia voi nähdä vielä pitkin kesää ja syksylläkin, kuten mehiläisiä, majavia, sorsia ja kaikenlaisia kalojakin.

Väritysvinkki

Saat kuumailmapallon näyttämään pyöreämmältä, kun värität valitsemasi pohjasävyn päälle astetta tummemmalla sävyllä molempien näkyvissä olevien kylkien keskelle tai reunaan. Tärkeää on jättää ihan reunaan kapea raita vaaleaa sävyä, silloin pallo pompahtaa pyöreämmäksi.

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Voita värityskuvatapaaminen

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *