Oravan talviturkki

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

”Kiire, kiire, kiire on…” orava lauleskeli kantaessaan touhukkaana sieniä kainalossaan. ”Minne sinä noin juokset?” kysyi hiiri.

”Voi minulla on hurja kiire! Olen sopinut tänään ajan metsän turkkisalonkiin. Mutta sitä ennen täytyy löytää hyvät kätköt näille sienille! Pitikin mennä löytämään näin upeat sienet matkan varrelta, nyt minä kyllä myöhästyn!”

Mutta minkälaisesta ajanvarauksesta onkaan kyse, saatat ihmetellä… Metsän turkkisalongissa ei vain siistitä häntää tai korvatupsuja, vaan siellä voi kiharruttaa, käherryttää ja laitattaa turkkinsa joka puolelta. Nyt syksyllä suosituimpia aikoja, ja niitä on muuten vaikea saada, joten paikalla kannattaa olla ajoissa, ovat turkin talvivärjäykset ja tuuheutukset.

Orava sai varattua itselleen vihonviimeisen ajan, koska syksy on jo pitkällä ja se on hirmuisen hajamielinen. Jos turkki jää syksyllä värjäämättä, tulee talvesta erityisen vilkas, kesäturkkisen oravan tulee nimittäin talvella juosta pakoon petoja hirmuista kyytiä… Mutta ehkäpä se juokseminen sitten lämmittäisi… Mitä luulet, ehtiikö orava ajoissa paikalle?

Onko sinun värityskuvassasi oravalla jo kauniin harmaa talviturkki?

Kerro omanlaisesi tarina oravasta ja hiirestä, tai jatka tarinaa Metsän turkkisalongista. Minkälaista salongissa on, onko se kuin ihmisten parturi-kampaamo vai jotain ihan muuta?

Mitkä muut eläimet vaihtavat syksyllä turkkinsa väriä?

Entä mitkä eläimet kätkevät ruokaa talven varalle?

Tarinatädin väritettävät Joulukalenterit

Viisi erilaista väritettävää joulukalenteria!

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *