Pääskysen pyrähdys

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Kevätseuranta2020-Tarinatädin värityskuvat

”Kukkuu, kukkuu, kukkuu!” kaikui kaukaisuudesta, kun käki kailotti kovaan ääneen oksaltaan. Samaan aikaan korkealla, lähes silmänkantamattomissa pieni pääskynen riemuitsi kotiinpaluustaan pyörähtäen ilmassa yhtä monta silmukkaa kuin käki kukkui kukkuutaan. Pääskynen oli niin onnellinen!

”Koko kaunis kesä edessä napostellen hyönteisiä” se huudahti kavereilleen. Meistä ihmisistä se kuullosti ihan sirahdukselta, mutta kaikki pääskyset vastasivat innokkaina parvesta yhteen ääneen: ”Niin on!”

Seuraavaksi pääsky suhahti ihan tyynen järven pintaa hipoen napaten seuraavan makoisan herkkupalansa. Samalla se olisi voinut katsella omaa peilikuvaansa järvestä, mutta ei se ehtinyt, se oli aivan liian innoissaan kesästä ja paluustaan synnyinmailleen.

Siili kyllä huomasi tuon mielenkiintoisen ilmiön, kun pääskysiä näytti olevan kaksi päällekäin järven pinnalla. Mutta niin nopeasti pääsky lensi, että siili koki olevansa onnekas, kun ehti huomata! Sitten se jatkoikin kevättalkoitaan. Se siivoili pois lehtikasaa, jossa se oli talvehtinut, levittäen lehdet madoille syötäviksi. ”Nam rouskis,” kommentoivat madot.

Vinkki

Jos olet seuraillut keväänmerkkejä väritellen aina niitä havaittuasi kevätseurantavärityskuvaan, voit nyt päättää mikä on se havainto, joka viimeistelee seurannan. Kaikkia keväänmerkkejä ei varmastikaan moni bongaa kuitenkaan. Kun havaitset päättämäsi kesän saapumisen merkkipaalun, väritä koko kuva valmiiksi.

Täällä Tarinatädin tuvassa on päätetty päättää värittely pääskysen saapumiseen, eli tähän päättyy kevätseuranta tältä erää! Kiitoksia paljon yhteisistä hetkistä kesää odotellessa – Se on aina yhtä ihastuttavan lumoava seikkailu!

Kevätseuranta2020-Tarinatädin värityskuvat

Kesä on siis tullut!

Pysy kuulolla seuraavista Tarinatädin suunnitelmista tilaamalla kerran kuussa ilmestyvä uutiskirje! Seuraavassa uutiskirjeessä tarjolla myös ilmaista väritettävää kesäisissä merkeissä!

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Voita värityskuvatapaaminen

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *