Sienitalon Salaisuus

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Jokaisella sienellä on salaisuus! (Ainakin tässä värityskuvassa…) Oletko koskaan miettinyt, josko voitatin lakin alla illan hämärtyessä syttyisikin valo? Pienet (ja suuretkin) tatit valaisisivat metsää siellä täällä ja ohjaisivat kulkijoita kohti sienitaloa, jossa vietettäisiin tänä yönä sadonkorjuujuhlat!

Sienitalossa asuu pieni peikkoherra, joka on kutsunut ystävänsä kotilon kanssa juhliin niin monta metsänasukasta kuin vain viesti ennättää saavuttaa. Ja se on monta, koska toukat ovat pitkin kesää kirjoitelleet nakertamalla puiden lehtiin, metsän omalla salaisella kirjoituksella, peikkoherran sanelemaa viestiä:

Tule sadonkorjuujuhlaan sienitalolle voitattien valaistessa polkua.

Ystävällisin terveisin,
Peikkoherra

Kun lehdet alkavat kellastua, tulee viesti esiin hennon punertavalla sävyllä ja niiden pudotessa kutsu löytää tiensä joka puolelle metsää kevyesti leijailemalla – Tai myrskyisän tuulenpuuskaisun heittämänä.

Miltäköhän lisko näytti, kun sen naamalle läjähti märkä kutsu viikko sitten? Nyt se on vilistänyt paikalle ensimmäisten joukossa auttamaan peikkoherraa järjestelyissä.

Tämän sienitalon salaisuus (jokaisella sienellähän on omansa!) on lumottu ovi. Kun laitat vaikka vain sormenpään sisään lumotusta ovesta, tai jos sormenpääsi on valtavan suuri, riittää että kosketat ovenkahvaa, ja kutistut niin pieneksi, että mahdut mukaan juhlimaan! Eikä siinä vielä kaikki! Samalla myös sienitalon sisätilat kasvavat lisää yhden kävijän verran (ja tänä vuonna vielä turvavälitkin huomioiden…) Siispä astuessasi lumotusta ovesta sisään, ensimmäinen tunne on silkka hämmästys!

Juhlat sienitalossa ovat prameat, niissä ei ole säästelty: joka paikassa roikkuu koristeina toukkien nakertelemia koristeita. Toukat ovat luoneet mitä mielikuvituksellisimpia muotoja oksista, lehdistä ja ruohonkorsista. Ovatpa jotkin nakerrelleet myös kuivattuja marjoja sydämiksi ja muiksi suloisiksi muodoiksi.

Mutta mitä juhlissa tapahtuu?

Mitä siellä tarjoillaan?

Ja minkälaisia muita salaisuuksia metsän sienillä voisi olla?

Väritä kuvaa ja kerro omat tarinasi. Voit jatkaa tästä tarinasta tai aloittaa ikiomasi – Sinä päätät, kuka sienitalossa asuu ja mitä tarinassa tapahtuu, ehkäpä talossa onkin juhlien sijasta tapahtumassa ihan jotain muuta!

Lataa värityskuva Tarinatädin Holvi-kaupasta,
tulosta ja
aloita värittäminen!

P.S. Peikkoherran kotiloystävä joutui lähtemään kesken juhlajärjestelyjen tarkistamaan yhden voitatin valaisimen… Se oli alkanut välkkyä villisti. Löydätkö kuvasta kotilon asettamassa voitatin valokupua (eli lakkia) paikalleen? Huh, se taisi saada valon korjattua! Juhlat voivat siis alkaa.

Tarinatädin väritettävät Joulukalenterit

Viisi erilaista väritettävää joulukalenteria!

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *