Väritä pikkuaurinkoja!

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Nähtyäni juuri muutamia sinivuokkoja tähdittämässä kuusikon varjoja keveni askel ja innokkaasti kohdistin suunnan kohti paikkaa, jossa tapaan usein keväisin pieniä keltaisia aurinkoja, siis leskenlehtiä.

Jos sinivuokot yllättivät minut, niin nähdessäni heti perään kymmenittäin leskenlehtiä lämpimällä rinteellä, meinasin pakahtua kevätonnesta!

Miten ihanaa onkaan, kun maasta putkahtelee kukka toisensa perään – Näiden väriläikkien näkeminen on kuin tapaisi hyvän ystävän pitkästä aikaa!

Miltä kevään alkamisen merkkien näkeminen sinusta tuntuu?
Minkä keväänmerkin sinä näet tai näit ensimmäisenä?
Jos keväänmerkki olisi kuin vanha ystävä, jonka tapaat piipahtamassa hetken aikaa luonasi, millaisen keskustelun kävisit sen kanssa?

Leskenlehdethän kukkivat vain vähän aikaa, antaen tilaa seuraaville kukkasille, mutta niiden lehdet nousevat koristamaan samoja pientareita kukkien kuihduttua. Siksi niitä kutsutaankin leskenlehdiksi, kun lehdet joutuvat elämään ilman ihastuttavia pikku aurinkojaan.

Kaikista kolmesta kevätvärityskuvavaihtoehdosta löytyy nämä eteläisen Suomen ihanat keväänmerkit. Valitse suosikkivärityskuvasi Tarinatädin Holvi-kaupasta ja aloita värittäminen vaikka heti!

Väritysvinkki

Kurkkaapa seuraavan näkemäsi leskenlehden alle niin saatat yllättyä – Sen varsi ei olekaan vihreä! Sehän on lähes ruskea ja siinä voi havaita monia sävyjä!

Voit tavoitella oikeaa sävyä väritykseen tummalla punaisella, ruskealla, murretuilla vihreillä tai jopa violeteilla. Kokeile ensin eri sävyjen sekoitusta erilliselle paperille. Puuvärien sävyt sekoittuvat kivasti toisiinsa, kun värität kevyesti kerrosta kerroksen päälle.

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

Voita värityskuvatapaaminen

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *