Menninkäisten vieraana varvikossa

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Syysvärityskuva 2021 Tarinatädin värityskuvat

Yksityiskohta Ruskaretki Lapissa -värityskuvasta

Kissan, Possun ja Koiran ruskaseikkailut tunturissa jatkuvat…

…Mutta millaista olisi olla ihan pikkuruinen ja kompastella maassa suikerteleviin karpalon varsiin, kantaa yhdessä jättimäistä sientä kotiin kuivattavaksi tai haukata palanen marjasta joka ei edes mahdu kerralla suuhun?

Kissa, Possu ja Koira ovat saaneet kokea kaiken tämän ja enemmänkin, (kerro itse lisää tarinoita niiden seikkailuista minikokoisina!) mutta niiden ruskaretken kohokohta oli ehdottomasti tapaaminen menninkäisten kanssa.

Kun kolme kaverusta olivat toenneet yhtäkkisestä kutistumisestaan ja ihailleet jättiläismäisiä vaivaiskoivuja sekä riekonmarjoja ympärillään, ne huomasivat lumikon istuskelevan rennosti lähimmän sienen päällä. Kun kaikki kolme kaverusta kiinnittivät siihen yhtäaikaa huomionsa, se virnisti ja pyysi seuraamaan.

Lumikko oli menninkäisten portinvartija ja se päästi kaverukset sisään menninkäisten maailmaan!

Niinpä Possu, Kissa ja Koira olivat pian aivan pökerryksissä uusista kasvoista, nimistä ja tuttavuuksista. Menninkäiset olivat nimittäin puheliasta porukkaa. He toivottivat kaverukset lämpimästi tervetulleiksi.

Metsäkeiju hymyili kauempana ja rapsutteli tunturisopulia leuan alta. Sopuli oli vasta muuttanut menninkäisten pariin ja vielä hieman ujo. Mutta se katseli tarkkaavaisesti Metsäkeijun olan yli tapahtumia.

Ja tapahtumia menninkäisten maailmassa totisesti riitti!

Vaikka ensin menninkäisiä ei meinannut huomata, pian sai yllättyyä, koska niitähän oli kaikkialla tunturin kupeessa: Yksi kantoi tunturisopulille isoa heinäpaalia, toinen raahasi ystävänsä kanssa täpötäyttä sienikoria menninkäismuorille käsiteltäväksi (menninkäismuorin sienihyytelö sai vedet kielelle kaikilta!) ja kolmas tahditti menninkäiskuoron lauluharjoituksia ja toisaalla ryhmä menninkäisiä koristeli varpuja lyhdyin ja soihduin.

Kohta nimittäin juhlitaan!

Ensi viikolla menninkäiset juhlisivat syyspäiväntasauksen sadonkorjuujuhlia.

Mitä sadonkorjuujuhlissa voisi tapahtua?

Jatka tarinaa Kissan, Koiran & Possun syksyisestä seikkailuista tai kerro kuvasta oma tarinasi.

Syksyiset värityskuvat olivat saatavilla vain syyskuun loppuun asti.

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.